Σάββατο 28 Ιουνίου 2008

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΗΣΙΩΝ ΤΗΣ ΕΝΑΕ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 101 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ


Τη νομική παρακολούθηση και παρέμβαση στο νομοθετικό έργο της Βουλής, για την εφαρμογή της σαφούς πλέον συνταγματικής διάταξης (άρθρο 101) που προβλέπει ειδική πρόνοια για τις νησιωτικές περιοχές, αποφάσισε ομόφωνα χθες η Επιτροπή Νησιών της ΕΝΑΕ, που συνεδρίασε στην Αθήνα υπό την προεδρία του Νομάρχη Λέσβου Παύλου Βογιατζή.
Στην Επιτροπή αυτή, συμμετείχαν οι Νομάρχες Κέρκυρας Στέφανος Πουλημένος, Δωδεκανήσου Γιάννης Μαχαιρίδης, Χανίων Γρηγ. Νικηφοράκης και Σάμου Μανώλης Κάρλας. Αποφασίστηκε ακόμη να γίνει κοινή παράσταση διαμαρτυρίας στο ΥΕΝ για τις αρνητικές εξελίξεις στο θέμα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, αν αποβεί άκαρπη συνάντηση με τον Υπουργού Ε.Ν. Γ. Βουλγαράκη.
Στη συνεδρίαση, συζητήθηκε ακόμη το καυτό, για τα νησιά του Αιγαίου, θέμα της περικοπής δρομολογίων της Ο.Α. και αποφασίστηκε η έκφραση διαμαρτυρίας προς το Υπ. Μεταφορών.
Στη συζήτηση για τις ακτοπλοϊκές μεταφορές, ο Νομάρχης Κέρκυρας έθεσε το θέμα παράκαμψης της Κέρκυρας από τα δρομολόγια που συνδέουν την Πάτρα και την Ηγουμενίτσα με την Ιταλία.
Έθεσε ακόμη το ζήτημα της συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης των Παξών κατά τη χειμερινή περίοδο, με ρύθμιση της διαδοχικής (όχι ταυτόχρονης) απόσυρσης των υδροπτέρυγων, που έχουν δικαίωμα αποδρομολόγησής τους 135 μέρες το χρόνο.
Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Νησιών της ΕΝΑΕ έγινε ακόμη συζήτηση για τις επιμέρους ρυθμίσεις που εισάγει το Εθνικό Χωροταξικό για τις νησιωτικές περιοχές, ενώ προς το τέλος της, προσήλθε και ενημερώθηκε και ο Νομάρχης Χίου κ. Λαμπρινούδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: