Πέμπτη 5 Ιουνίου 2008

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ-ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ-ΔΗΛΩΣΗ Ν. ΔΕΝΔΙΑ


Ενημερωτικά έντυπα με χρήσιμες συμβουλές για την προστασία του περιβάλλοντος και την βιολογική γεωργία διένειμαν σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, υπάλληλοι των αρμοδίων υπηρεσιών της Νομαρχίας.

Σε δεκάδες πολίτες διανεμήθηκαν φυλλάδια τα οποία περιλάμβαναν προτρεπτικά μηνύματα για την ανακύκλωση και την εξοικονόμηση ενέργειας καθώς επίσης και χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την διαδικασία παραγωγής και πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων. Παράλληλα, διανεμήθηκαν μικρές οικολογικές σακούλες που κατασκευάστηκαν με βάση το άμυλο αραβοσίτου οι οποίες είναι βιοδιασπώμενες 100%.
Η αντινομάρχης Χωροταξίας και Περιβάλλοντος Μερόπη Υδραίου, στην οποία ανήκει και η πρωτοβουλία της συμβολικής αυτής δράσης, σε δηλώσεις της ανέφερε ότι:
''η σημερινή μέρα σηματοδοτεί την έναρξη μιας σειράς παρεμβάσεων ενημερωτικού, προτρεπτικού αλλά και ουσιαστικού χαρακτήρα της αρμόδιας υπηρεσίας της Νομαρχίας για την ευαισθητοποίηση των πολιτών όσο αφορά την προστασία του περιβάλλοντος.
Επεσήμανε επίσης ότι στην προσπάθεια περιορισμού της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, πρόκειται άμεσα στη Νομαρχία να αντικατασταθούν οι υπάρχοντες ηλεκτρικοί λαμπτήρες με νέους, χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης. Ακόμη, έκανε γνωστό ότι ήδη εξετάζεται το ενδεχόμενο τοποθέτησης φωτοβολταϊκών στη στέγη του κτιρίου της Νομαρχίας. Μια τέτοια εγκατάσταση μπορεί να αποτελεί ένα αυτόνομο σύστημα που να καλύπτει το σύνολο ή μέρος των ενεργειακών αναγκών του κτιρίου καθώς όταν τα φωτοβολταϊκά εκτεθούν στην ηλιακή ακτινοβολία μετατρέπουν ένα 5-17% της ηλιακής ενέργειας σε ηλεκτρική.
Η κα Υδραίου τόνισε ότι σαφώς απαιτούνται πολλές και μεγάλες παρεμβάσεις για την προστασία του περιβάλλοντος ωστόσο, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, στην προσπάθεια αυτή καμία δράση δεν περισσεύει όσο μικρή και αν είναι.
Τέλος, ευχαρίστησε όλους όσους εργάστηκαν για την πραγματοποίηση της σημερινής δράσης και επανέλαβε ότι η προστασία του φυσικού μας πλούτου είναι, και πρέπει να είναι, ευθύνη όλων μας''
.

Ο Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ
Ο Βουλευτής Νίκος Δένδιας έκανε την ακόλουθη δήλωση, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος:
«Στις 15 Δεκεμβρίου 1972 η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ θέσπισε την 5η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με στόχο να υπενθυμίσει στους κατοίκους του πλανήτη ότι το μέλλον της ανθρωπότητας είναι άμεσα συνυφασμένο με το μέλλον των οικοσυστημάτων.
Αποτελεί πλέον κοινή συνείδηση ότι η ανθρωπότητα για να επιβιώσει στο εγγύς μέλλον πρέπει να προστατεύσει το περιβάλλον και τους φυσικούς πόρους.
Ασφαλώς η προστασία του περιβάλλοντος δεν έρχεται σε σύγκρουση με την βιώσιμη ανάπτυξη η οποία είναι προς το συμφέρον όλων μας.
Όπως επανειλημμένα έχω δηλώσει, η προστασία του περιβάλλοντος είναι ο νέος πατριωτισμός που τόσο οι πολιτικοί όσο και η κοινωνία των πολιτών, με την ανάπτυξη προγραμμάτων και την ανάληψη πρωτοβουλιών οφείλουν να υπηρετήσουν με συνέπεια, αρχές και αξίες

Δεν υπάρχουν σχόλια: