Πέμπτη 5 Ιουνίου 2008

ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΚΑΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ-ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΤΩΝ ΤΟΥΡ. ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ

Aναστάτωση και ταλαιπωρία για τους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων σήμερα στο λιμάνι, λόγω της συμμετοχής των οδηγών των τουριστικών λεωφορείων στη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση του κλάδου. Οι εκδρομές ματαιώθηκαν, ενώ οι τουριστικοί πράκτορες έκαναν λόγο για δυσφήμιση του κερκυραϊκού τουρισμού.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Οδηγών Τουρ. Λεωφορείων Τ. Λινοσπόρη οι συνάδελφοί του, βρίσκονται εδώ και 15 χρόνια υπό καθεστώς εκβιασμών και απειλών και δεν απολαμβάνουν μισθολογικά ωρολογιακά και ασφαλιστικά τα νόμιμα δικαιώματά τους.

"Απαιτούμε ό,τι ο νόμος ορίζει και τίποτα παραπάνω. Θα συνεχίσουμε την απεργία ώσπου αντιληφθούν ότι με 670 ευρώ βασικό μισθό και φορτώνοντας 5 τόνους αποσκευές ημερησίως για να φτάσουμε τα 1500 κιλά δε μπορούμε να επιβιώσουμε Καμία σύμβαση δεν απολαμβάνουμε, καμία κανονιστική ρύθμιση δεν ισχύει. Η σύμβαση καταστρατηγείται σε όλα της τα άρθρα. Αν δεν λάβουμε ό,τι ακριβώς δικαιούμαστε, θα απεργούμε ως το επόμενο καλοκαίρι".

Παράλληλα, υποστήριξε ότι "οι εργοδότες θα πρέπει να τιμήσουν τις υπογραφές που έβαλαν στο αρχικό πρακτικό και τις απέσυραν με δόλιο τρόπο, που αφορούν στη συλλογική σύμβαση εργασίας του 2008".

Σύμφωνα με τον κ. Λινοσπόρη, η συμμετοχή στην απεργία στην Κέρκυρα φτάνει το 85%. Πρόσθεσε, ότι επεισόδια δεν σημειώθηκαν πουθενά, καθώς και ότι κανείς συνάδελφός του δεν πιέστηκε να απεργήσει.

Σύμφωνα με το Σωματείο των οδηγών τουριστικών λεωφορείων από τα 150 μέλη, χθες μέχρι το μεσημέρι τουλάχιστον απεργούσαν τα 110.

Τουρ. πράκτορες: Δυσφήμιση...

Όπως ήταν φυσικό, οι περισσότερες κρουαζιέρες ακυρώθηκαν, όπως και οι εκδρομές, ενώ πραγματοποιήθηκαν μόνο κάποιες μεταφορές τουριστών προς την πόλη

"Δημιουργήθηκε ακόμη ένα μεγάλο πρόβλημα στον ήδη πληγωμένο τουρισμό μας, μια απεργία απροειδοποίητη" υποστήριξε σε δηλώσεις του στους εκπροσώπους του τύπου, ο τουριστικός πράκτορας Δημ. Διαβάτης.

Όπως ανέφερε, οι οδηγοί ενημέρωσαν στις 9 το βράδυ της Τετάρτης ότι κατεβαίνουν σε απεργία με αποτέλεσμα να μην υπάρχει χρόνος να ακυρωθούν εγκαίρως οι εκδρομές και να μην ταλαιπωρηθούν οι επιβάτες. μην ταλαιπωρηθεί ο κόσμος. "Είδαμε λεωφορεία να σταματούν στου Τρουμπέτα ή στην είσοδο του λιμανιού και να παρουσιάζεται αυτή η θλιβερή εικόνα.

Ανέφερε ακόμη ότι δεν ήταν λίγοι οι οδηγοί που εργάστηκαν αφού ισχυρίζονται ότι δεν είχαν ενημερωθεί για την απεργία ενώ δεν συμμερίστηκε τους ισχυρισμούς του κ. Λινοσπόρη, ότι η συμμετοχή στην απεργία ξεπερνά το 80%.

Πολλά ήταν τα προβλήματα για τους τουριστικούς πράκτορες, επεσήμανε και ο πρόεδρος του Σωματείου Δημ. Χαρίτος.

"Οι εκδρομές είναι προγραμματισμένες δυο και τρεις μέρες πριν. Όταν τελευταία στιγμή, ακυρώνουμε εκδρομές από ένα πλοίο, αυτόματα δημιουργείται πρόβλημα για το μέλλον των προσεγγίσεων για τα επόμενα χρόνια. Σήμερα το πρωί ακυρώσαμε 20 λεωφορεία οι άνθρωποι που ήθελαν να εργαστούν δεν είχαν πως.

Η ζημιά δεν είναι μεγάλη για τα καταστήματα αλλά είναι μεγάλη σε σχέση με τη δυσφήμιση του κερκυραϊκού τουρισμού. Όταν 8 το πρωί είπαμε σε 600 άτομα ότι ακυρώνονται εκδρομές, για λόγους απεργίας και το πλοίο έχει πρόβλημα και δημιουργούνται ερωτηματικά για το μέλλον.

Οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων προωθήθηκαν χθες δωρεάν προς την πόλη με ορισμένα λεωφορεία οι οδηγοί των οποίων δεν απεργούσαν, είτε γύριζαν πεζή στους δρόμους γύρω από το λιμάνι...

Συμπαράσταση από ΚΚΕ

Αντιπροσωπεία της Ν।Ε। Κέρκυρας του Κ।Κ।Ε। με επικεφαλής τον γραμματέα Δημήτρη Πιτσιάβα συναντήθηκε με οδηγούς των τουριστικών λεωφορείων και συζήτησε μαζί τους.

Αφού, άκουσε τα αιτήματα τους, εξέφρασε την συμπαράσταση του ΚΚΕ και "υποσχέθηκε με κάθε τρόπο, ότι θα τα προωθήσει και στην Βουλή και στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, αφού είναι δίκαια".

Δεν υπάρχουν σχόλια: