Τρίτη 3 Ιουνίου 2008

ΠΕΡ. ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ: "ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΚΟΤΩΝΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ"

Στην Κέρκυρα βρίσκεται σήμερα και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Περ. Κοροβέσης, ο οποίος σε συνέντευξη που παραχώρησε χαρακτήρισε την άτυχη Μ. Κουλούρη, ως "την πρώτη μάρτυρα του οικολογικού κινήματος".

“Για πρώτη φορά στην Ελλάδα κάποιος σκοτώνεται για το περιβάλλον. Στην ουσία το ζήτημα του ΧΥΤΑ Λευκίμμης, εί ναι πρόβλημα περιβάλλοντος. Οι κάτοικοι έχουν δίκιο να εξεγείρονται και να αγανακτούν. Στη φύση πάνε σκουπίδια που θα μολύνουν το περιβάλλον αντί να υπάρχει ανακύκλωση. Το πρόβλημα λύνεται μόνο με κεντρικό σχεδιασμό. Η πολιτική ευθύνη ανήκει σε όλες τις κυβερνήσεις που δεν είδαν έγκαιρα τη θύελλα που έρχεται” σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την άλλη, υποστήριξε ότι οι δημοτικές αρχές καλούνται σήμερα να λύσουν ένα πρόβλημα που ξεπερνά τις δυνατότητες τους.

Ο κ. Κοροβέσης αναφέρθηκε σε συνάντηση που είχε με την Εισαγγελέα η οποία, του εξήγησε ότι "δεν έδωσε εντολή βίας αλλά απώθησης".

“Αυτό δεν δικαιολογεί όμως τη χρήση χημικών και τους τραυματισμούς. Οι αστυνομικές αρχές, θέλουν να συγκαλύψουν το θέμα και να μεταβιβάσουν όλες τις ευθύνες στον 16χρονο που οδηγούσε τη μηχανή που παρέσυρε την άτυχη γυναίκα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: