Παρασκευή 13 Ιουνίου 2008

ΑΡΧΙΣΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΜΑΝΤΟΥΚΙ-ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ

Ξεκίνησε και πάλι από σήμερα ύστερα από πολλές καθυστερήσεις, αντιδράσεις και προβλήματα το έργο πεζοδρόμησης του εσωτερικού δρόμου του Μαντουκιού (Ξεν. Στρατηγού).

Το έργο αντιμετώπισε σοβαρές δυσκολίες λόγω, ανασκαφών, έργων της ΔΕΥΑΚ κλπ.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο των Τ.Υ. του Δήμου Κερκυραίων Γ. Μάμαλο, που επισκέφθηκε την περιοχή μαζί με συνεργάτες του και τον δημοτικό σύμβουλο Γ. Γαρδικιώτη, σημείωσε ότι το έργο θα εκτελεστεί με γρήγορους ρυθμούς θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να προκαλέσει την μικρότερη δυνατή όχληση στους κατοίκους της περιοχής.

Το συνολικό ύψος του έργου είναι προϋπολογισμού 1,1 εκατ. ευρώ (με την έκπτωση του εργολάβου ανέρχεται στα 780 χιλ. ευρω) και εκτελείται από το Γ’ΚΠΣ.

“ Είναι ένα αρκετά δύσκολο έργο καθώς υπάρχουν αρκετές υψομετρικές διαφορές κλπ, ωστόσο ευελπιστούμε ότι οι μηχανικοί του Δήμου θα δώσουν λύση”.

Το έργο περιλαμβάνει πλακόστρωση με γρανίτη ενώ θα οριοθετηθεί χώρος πεζοδρομίου (χωρίς κράσπεδο για να μην δημιουργεί προβλήματα)

Ο αντιδήμαρχος πρόσθεσε ότι θα αφαιρεθεί ο υπάρχων ασφαλτοτάπητας που είχε τοποθετήσει η ΔΕΥΑΚ για να προφυλάξει την περιοχή από σκόνη λακκούβες κλπ.

Ο Γ. Γαρδικιώτης

Ικανοποίηση από το επανέναρξη του...πολύπαθου έργου εξέφρασε ο δημοτικός σύμβουλος Γ. Γαρδικιώτης που τόνισε ότι πρόκειται για έργο ζωτικής και αναπτυξιακής σημασίας για το Μαντούκι.

“Θ΄αναδείξει την περιοχή και τον εσωτερικό δρόμο της Ξεν. Στρατηγού. Η παράταξη μας είχε από το 2000 προτείνει τη συγκεκριμένη παρέμβαση.”

Σημειώνεται ότι το έργο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους που εκπνέει το Γ ‘Κ.ΠΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: