Παρασκευή 13 Ιουνίου 2008

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΒΟΣΔΟΥ ΣΕ ΓΚΕΡΕΚΟΥ-ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΚΑΤΑ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥ


Δεν...πτοείται ο Γ.Γ. της Π.Ι.Ν. Σωτ. Βόσδου από τις συνεχείς επιθέσεις που δέχεται το τελευταίο διάστημα μέσω ανακοινώσεων από την βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Α. Γκερέκου, κυρίως για τη υπόθεση του ΧΥΤΑ Νότου.

Όπως δήλωσε σήμερα στα ΜΜΕ, “έχει συμπληρώσει 4 χρόνια στη συγκεκριμένη θέση και έχει βιώσει μια πρωτόγνωρη φιλοξενία στο νησί¨”।

Απαντώντας εμμέσως στις αναφορές της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, σημείωσε ότι θα πρέπει ορισμένοι κερκυραίοι να ανατρέξουν στο παρελθόν και να αναζητήσουν πεπραγμένα από αποφάσεις και συνεδριάσεις.

Σημείωσε ότι περιφερειακός σχεδιασμός, υπήρξε και νωρίτερα, (το 2002) και είχε συζητηθεί τότε σε περιφερειακό συμβούλιο.

“ Κάποιοι βέβαια αυτό το αγνοούν. Δεν ευθύνομαι εγώ γι’ αυτό. Όποιος θέλει να ‘χει στοιχεία, στη διάθεσή του. Θα πρέπει να είμαστε όλοι ,όποια θέση και να χουμε, υπεύθυνοι”.

Για τα έργα στο λιμάνι

Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΛΚΕ Αλ. Δεσύλλα για καθυστερήσεις στα έργα στο λιμάνι λόγω έλλειψης αδρανών υλικών ο κ. Βόσδου ανακοίνωσε ότι πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον κ. Δεσύλλα και υπηρεσιακούς παράγοντες όπου εξετάστηκε η πορεία όλων των έργων που εκτελούνται στο λιμάνι.

Πρόσθεσε ότι, σύντομα θα επαναρχίσουν τα έργα στη Σπηλιά, που ,όπως είπε, δε θα πρέπει σε καμία περίπτωση να εξαρτώνται από την έκβαση δικαστικών αποφάσεων για τα αδρανή υλικά.

Σύντομα θα γίνει συνάντηση της διοίκησης του ΟΛΚΕ με την ανάδοχο εταιρεία ώστε για να διευθετηθεί το πρόβλημα που έχει προκύψει.

Για την προσφυγή κατά Νομάρχη

Ο κ. Βόσδου στο πλαίσιο της συνέντευξης, ρωτήθηκε και για το ζήτημα της προσφυγής που έχουν καταθέσει σε βάρος του Νομάρχη Στεφ. Πουλημένου μέλη του Συλλόγου κατοίκων Τεμπλονίου.

Απάντησε ότι έχει ζητηθεί η άποψη του Νομάρχη και αφού συγκεντρωθούν όλα τα στοιχεία θα τεθούν υπόψη της υπηρεσίας και του ιδίου, για να υπάρξει η ανάλογη αντιμετώπιση

Όσο για το πότε θα γίνει αυτό σημείωσε:

Σε εύλογο χρονικό διάστημα,. Δε μπορώ να το προσδιορίσω, αλλά δε θα περιμένουμε και ένα χρόνο”.

Σε ερώτηση αν η πολιτεία χρειάζεται ανεπάγγελτους πολιτικούς η πολιτικούς που να ασκούν επάγγελμα, ο περιφερειάρχης ανέφερε: “Κατά τη γνώμη μου θα πρέπει ο κάθε Έλληνας πολίτης να μπορεί να υπηρετεί το σκοπό για τον οποίο αναδείχθηκε χωρίς αυτό να αποτελεί εμπόδιο σε οποιαδήποτε δραστηριότητα έχει, χωρίς όμως να αποβαίνει εις βάρος των καθηκόντων του. Αυτό που θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη είναι η χρηστή διοίκηση οποιασδήποτε θέσης”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: