Τετάρτη 18 Ιουνίου 2008

ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΣΤΗΝ Π.ΠΟΛΗ- ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΟ ΠΑΡΚΙΓΚ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ

Δυναμική κινητοποίηση των καταστηματαρχών της σπηλιάς σήμερα το πρωί, καθώς απέκλεισαν την είσοδο του πάρκιγκ της Σπηλιάς, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο τη διαμαρτυρία τους για “ανισομερή αντιμετώπιση” από τους τουριστικούς πράκτορες, στην κατανομή των επισκεπτών σε σχέση με την Πλατεία. Επίσης για μη υλοποίηση των συμφωνηθέντων στη πρόσφατη σύσκεψη που έγινε στο Δημαρχείο.

Στον τόπο της κινητοποίησης βρέθηκαν ο Δήμαρχος Σωτ. Μικάλεφ ο αντιδήμαρχος Π. Μεταλληνός και ο πρόεδρος της ΑΝΕΔΚ Ν. Χονδρογιάννης.

Ο κ. Μικάλεφ επεσήμανε ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Δήμος δεν ευθύνεται αφού έκανε και κάνει ότι μπορεί ώστε να υπάρχει μια ισομερής κατανομή των τουριστικών λεωφορείων.

“ Δώσαμε θέσεις στάθμευσης για τουριστικά λεωφορεία στην περιοχή, συνολικά εννέα”.

Για τα παράπονα των καταστηματαρχών της Σπηλιάς, ότι ένα τουριστικό γραφείο μονοπωλεί τις κρουαζιέρες και τις περιηγήσεις με το να (διπλο) σταθμεύει στην πάνω πλατεία, σημείωσε ότι έχουν απόλυτο δίκιο.

Ο Δήμαρχος ζήτησε από την Αστυνομική Διεύθυνση και σε συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία να εφαρμοστούν τα παραπάνω.

Ωστόσο σημείωσε ότι ο Δήμος δε μπορεί να λειτουργήσει ως τουριστικό γραφείο και να υποδείξει που θα κατευθυνθούν οι τουρίστες αλλά μόνο να συνδράμει στην αστυνόμευση του χώρου.

“Κάποιοι δεν κατανοούν το πρόβλημα και θέλουν να μονοπωλήσουν τον τουρισμό και να τον κατευθύνουν όπου θέλουν” τόνισε χαρακτηριστικά।

Απαντώντας σε ερώτημα γιατί δεν υλοποιούνται τα όσα είχαν πρόσφατα συμφωνηθεί στη σύσκεψη που είχε γίνει στο Δημαρχείο, σημείωσε ότι όλοι οι ο Δήμος θα εφαρμόσει κάποια από τα συμφωνηθέντα. “Από τη στιγμή που τα τουριστικά γραφεία δεν υλοποιούν τις υποσχέσεις τους για ισομερή κατανομή των τουριστικών λεωφορείων σε Σπηλιά-Πλατεία, ο Δήμος δε μπορεί να το επιβάλλει”.

Αγανάκτηση

Ξεχείλισε το ποτήρι της...υπομονής για τους καταστηματάρχες της Σπηλιάς που βλέπουν σε μια πολύ δύσκολη τουριστική σεζόν, τα προβλήματα να διογκώνονται αντί να επιλύονται.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Καταστηματαρχών π.πόλης Σπ. Μητσιάλης επεσήμανε ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν μέχρι να δοθεί λύση।

“Το πάρκιγκ της Σπηλιάς θα υπολειτουργήσει. Θα κάνουμε καθημερινά συμβολικούς αποκλεισμούς” δήλωσε στα ΜΜΕ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: