Σάββατο 28 Ιουνίου 2008

Η ΝΟΜ. ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟ ΧΥΤΑ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ


Κάλεσμα σε Κυβέρνηση, Σύνδεσμο Καθαριότητας και κατοίκους της Λευκίμμης, μπροστά στην κρισιμότητα των στιγμών και του προβλήματος, να προσέλθουν σε διάλογο, απευθύνει η Ν।Ε.Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ σε σχετική της ανακοίνωση.

Οπως αναφέρει:


"Η Νομαρχιακή Επιτροπή ως Οργάνωση του ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας, με αίσθημα ευθύνης έναντι του Κερκυραϊκού Λαού, αφού διαβουλεύτηκε με φορείς της τοπικής κοινωνίας και απλούς πολίτες, μετά διάλογο και ισχυρά επιχειρήματα για όλες τις παραμέτρους που αφορούν στο θέμα του ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας (Λευκίμμη), κατέληξε και υποστηρίζει τα εξής:

  • Οι Κυβερνητικοί υπεύθυνοι, σε κεντρικό (Υπουργός και Υφυπουργός) και τοπικό επίπεδο (Γραμματέας Περιφέρειας) που έδωσαν την εντολή επέμβασης των αστυνομικών δυνάμεων στο χώρο του ΧΥΤΑ στη Λευκίμμη, να την ανακαλέσουν άμεσα και οριστικά χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ώστε να επανέλθει η κοινωνική ηρεμία, όρος απαραίτητος για να υπάρξει διάλογος.

Επιχειρήματα υπάρχουν και από τις δύο πλευρές (Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων, Σύνδεσμος Καθαριότητας – Κάτοικοι, Οργανώσεις).

Πρέπει με νηφαλιότητα, ειλικρίνεια και καλή πίστη να επιχειρήματα αυτά να τεθούν στο τραπέζι ώστε να βρεθούν οι απαραίτητες συγκλίσεις.

Η σημερινή παρουσία των ΜΑΤ στο εργοτάξιο και η βιασύνη με την οποία η Κυβέρνηση θέλει να ολοκληρώσει το έργο δεν παρέχουν τις εγγυήσεις ότι το έργο θα ολοκληρωθεί με την απαιτούμενη τεχνική και κατασκευαστική αρτιότητα.

  • Η πρακτική της Κυβέρνησης υπονομεύει την προοπτική άρτιας λειτουργίας των ΧΥΤΑ.

  • Καθιστά αναξιόπιστο το μελλοντικό σχεδιασμό της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων σε επίπεδο Νομού.

  • Καλούμε Κυβέρνηση, Σύνδεσμο Καθαριότητας και κατοίκους της Λευκίμμης, συναισθανόμενοι όλοι την κρισιμότητα των στιγμών και του προβλήματος, να προσέλθουν σε διάλογο για την διασφάλιση των κοινωνικών συμφερόντων, τα οποία δεν είναι μονοδιάστατα ούτε μονόπλευρα.

Η δημοκρατία και ο διάλογος δεν έβλαψε ποτέ κανένα.

Η βία, αντίθετα, από όπου και αν προέρχεται, δεν ωφέλησε ποτέ.

Όσο δεν υπάρχει αυτή η κοινωνική συναίνεση, που προκύπτει από τον διάλογο, το έργο δεν μπορεί να υπάρξει".

Δεν υπάρχουν σχόλια: