Παρασκευή 20 Ιουνίου 2008

ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΜΕ ΞΕΝΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ-ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ

Κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να σταματήσει το φαινόμενο της μετακίνησης τουριστικών λεωφορείων με ξένες πινακίδες, θα καταβάλλουν, οι εμπλεκόμενοι στο θέμα, φορείς.
Η δραστηριοποίηση στην Κέρκυρα επιχειρήσεων διαχείρισης λεωφορείων με ξένες πινακίδες κυκλοφορίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Νομαρχία, με πρωτοβουλία του αντινομάρχη Δημήτρη Σουβλάκη.
Ο κ.Σουβλάκης, σε δηλώσεις του υπογράμμισε ότι το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο από πέρσι, αφού πλέον δραστηριοποιούνται περισσότερες εταιρίες ενώ υπάρχει κενό στη νομοθεσία όσον αφορά το ποιος μπορεί να εκτελεί μεταφορικό έργο στον κλάδο του τουρισμού, εντός της ελληνικής επικράτειας.
Από την πλευρά του ο πολιτικός προιστάμενος της Δ/νσης Μεταφορών Μιχ. Διαβάτης, σημείωσε ότι το συγκεκριμένο θέμα επανέρχεται για μια ακόμη φορά στο προσκήνιο καθώς διαπιστώθηκε και πάλι η κυκλοφορία στο νομό ξένων λεωφορείων με πινακίδες της Ε.Ε.
Οπως σημείωσε αυτοί που πλήττονται άμεσα από την κυκλοφορία αυτών των λεωφορείων είναι οι Κερκυραίοι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων, οι οποίοι έχουν πληρώσει ποσά έως και 70.000 ευρώ στα τέλη μεταβίβασης για την άδεια του οχήματος.
“Θα λειτουργήσουμε στα πλαίσια της νομιμότητας, διενεργώντας τους απαραίτητους ελέγχους και θα συναντηθούμε έως τις 10 Ιουλίου, για να αξιολογήσουμε τα αποτελέσματα των ελέγχων», τόνισε ο Μ. Διαβάτης.
Στη σύσκεψη πήραν μέρος οι ιδιοκτήτες τουριστικών Λεωφορείων, οι τουριστικοί πράκτορες, η Τροχαία, το Λιμενκικό κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: