Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΜΙΚΑΛΕΦ ΣΤΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ


Με την ομόφωνη επανεκλογή του Δημάρχου Κερκυραίων στη θέση του προέδρου, -παρά τη απροθυμία που είχε εκφράσει ο ίδιος το τελευταίο διάστημα- ολοκληρώθηκε η σημερινή πολύωρη σύγκληση του Δ.Σ. του Συνδέσμου Καθαριότητας.
Στη θέση του αντιπροέδρου (επαν)εκλέχθηκε ο Δήμαρχος Αγ. Γεωργίου Σπ. Τριβυζάς, τακτικό μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής ο Δήμαρχος Παλαιοκαστριτών Κ. Χαλικιάς και αναπληρωματικό μέλος ο δήμαρχος Λευκιμμαίων Σπ. Γατσούλης.
Οπως δήλωσε μετά το τέλος της συνεδρίασης ο κ. Μικάλεφ, έγινε εκτενής αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς και για την εκτέλεση των έργων στο Τεμπλόνι, βάσει της ήδη δρομολογημένης επιλογής, για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων.
“Δεν υπάρχουν διαφορές, ομόφωνα προτάθηκα εκ νέου ως πρόεδρος του Συνδέσμου, με δεδομένο ότι ο Δήμος Κερκυραιών ουσιαστικά διαχειρίζεται το 50% του όγκου των σκουπιδιών του νομού”.
Ο κ. Μικάλεφ, εκτίμησε παράλληλα ότι, η περίοδος που απομένει είναι σημαντική, διότι από την διαχείριση των μεγάλων προβλημάτων που θα εξαρτηθεί και η οριστική απαλλαγή του νησιού από τον μεγάλο βραχνά της διαχείρισης των απορριμμάτων.
“Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη, ωστόσο οι επιλογές έχουν δρομολογηθεί και πάνω σ αυτές θα κινηθούμε.
Θέλω να κατανοήσουν όλοι ότι η δική μου επανεκλογή, δεν ήταν θέμα αυταρέσκειάς μου ή αξίωσης δικής μου ως δήμαρχος Κερκυραίων, αλλά έχει να κάνει με τη συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και με βάση τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε”.
Ο Σπ. Τριβυζάς
Ο Δήμαρχος Αγ. Γεωργίου Σπ. Τριβυζάς εκτίμησε ότι, η εκλογή έρχεται σαν επιστέγασμα μιας σειράς ομόφωνων αποφάσεων, που ελήφθησαν την διετία που παρήλθε.
Από την άλλη, σημείωσε ότι το σημαντικό ήταν, η εκλογή των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου Καθαριότητας μέσα σε κλίμα απόλυτης συναίνεσης.
“Αυτό δείχνει ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η σημερινής της έκφραση στο Σύνδεσμο Καθαριότητας έχει συνειδητοποιήσει πλήρως το πρόβλημα που υπάρχει στην διαχείριση των απορριμμάτων και ομονοεί στον προγραμματισμό και την δράση που αναπτύχθηκε την προηγούμενη διετία”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: