Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

Ν. Δένδιας: «Με συνεργασία και με κοινή αντίληψη θα λύσουμε τα πρόβλήματα που χρόνιζαν για δεκαετίες στην Κέρκυρα»



Υπό την προεδρία του Υπουργού Δικαιοσύνης Νικολάου Δένδια πραγματοποιήθηκε σύσκεψη σήμερα, Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009, με θέμα τα ζητήματα που απασχολούν τους φορείς της Δικαιοσύνης στην Κέρκυρα.

Στη σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, συμμετείχαν ο Διευθυντής του Γραφείου Υπουργού κ. Αντώνιος Σουρβίνος, ο πρόεδρος της «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.» κ. Ιωάννης-Διονύσιος Φιλιώτης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.» κ. Νικηφόρος Τζατζάκης, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κερκύρας κ. Ιωάννης Βραδής, ο γενικός γραμματέας του Δικηγορικού Συλλογου Κερκύρας κ. Σπύρος Φαϊτάς, η πρόεδρος του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Κερκύρας κα Ελένη Ρέγγη, η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Κερκύρας κα Διονυσία Ανεμογιάννη και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Δικαιοσύνης

Μετά το τέλος της σύσκεψης, ο κ. Δένδιας δήλωσε:

«Με μεγάλη χαρά δέχτηκα σήμερα στο Υπουργείο της Δικαιοσύνης την επίσκεψη του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα του Δικηγορικού Συλλόγου Κερκύρας, των συναδέλφων κ. Βραδή και κ. Φαϊτά, καθώς και της Προέδρου και της Αντιπροέδρου του Συλλόγου των Δικαστικών Υπαλλήλων Κερκύρας. Είχαμε μία μακρά συνεργασία και με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου η οποία θεωρώ ότι ήταν εξαιρετικά εποικοδομητική. Πιστεύω ότι κατά τη συνεργασία μας αυτή κατ’ ουσίαν, με εξαίρεση το θέμα των φυλακών, το οποίο θα αντιμετωπίσουμε στο μέλλον, λύθηκαν όλα τα προβλήματα της Δικαιοσύνης στην Κέρκυρα που εκκρεμούσαν, σε επίπεδο προγραμματισμού - συναπόφασης.

Το πρώτο είναι το θέμα της στελέχωσης με υπαλλήλους των δικαστηρίων της Κέρκυρας. Νομίζω ότι ο αριθμός ο οποίος θα προσληφθεί μέσα από διαγωνισμούς του Υπουργείου Δικαιοσύνης που ήδη «τρέχουν» και που θα γίνουν αμέσως τώρα, είναι αρκετός για να λύσουμε στα επόμενα χρόνια το τεράστιο πρόβλημα το οποίο υπάρχει.

Το δεύτερο είναι το θέμα του κτιρίου. Στις 27 του μηνός, δηλαδή σε λιγότερο από μια εβδομάδα, θα γίνει ο διαγωνισμός για το νέο Δικαστικό Μέγαρο, το οποίο θα ολοκληρωθεί. Μας έδειξαν ήδη οι υπηρεσιακοί παράγοντες της «Θέμις Κατασκευαστική Α.Ε.» τη μακέτα του νέου δικαστικού μεγάρου.

Το τρίτο θέμα είναι το αίτημα το οποίο επίσημα απευθύνει ο Υπουργός της Δικαιοσύνης προς το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) για να δεχθεί να ιδρυθεί στην Κέρκυρα Μεταβατικό Διοικητικό Εφετείο.

Θέλω να σας πω ότι είμαι εξαιρετικά ευτυχής και εξαιρετικά υπερήφανος γιατί μπορέσαμε με συνεργασία, με κοινή απόφαση και με κοινή αντίληψη να λύσουμε θέματα που χρόνιζαν ίσως για δεκαετίες και να πάμε τον τόπο μας ένα βήμα μπροστά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: