Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΙΜΜΑΙΩΝ Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ


Στη Λευκίμμη βρέθηκε την Δευτέρα 19 Ιανουαρίου ο Νομάρχης Στεφ. Πουλημένος συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θ. Αθανασίου και τον Αντινομάρχη Κ.Λέσση με την ευκαιρία της τοπικής εορτής του Αγίου Αρσενίου.

Το πρωί ο Νομάρχης και οι συνεργάτες του παρέστησαν στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Αρσενίου και στη Λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων του στους κεντρικούς δρόμους των Ριγγλάδων.

Αμέσως μετά ο Νομάρχης και οι συνεργάτες του μαζί με τον Δήμαρχο Λευκιμμαίων Σπ. Γατσούλη και στελέχη της Δημοτικής αρχής και με την παρουσία του Νομαρχιακού Συμβούλου της μειοψηφίας Σπύρου Κουλούρη επισκέφτηκαν το 2ο Δημοτικό Σχολείο Λευκίμμης, όπου ξεκίνησε η κατασκευή του νέου σχολικού συγκροτήματος με πιστώσεις της Νομαρχίας από το Π.Ε.Π. Ιόνιων Νησιών, και προϋπολογισμό 1.250.000 ευρώ.

Εκεί είχαν προγραμματισμένη συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, με τα μέλη του οποίου συζήτησαν θέματα λειτουργίας, υγιεινής και ασφάλειας στην σχολική αυτή μονάδα.


Με τους Πολιτιστικούς Φορείς


Ακολούθησε συνάντηση του Νομάρχη και των συνεργατών του με αντιπροσωπείες των Πολιτιστικών Φορέων της Λευκίμμης στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου συζητήθηκαν πολλά θέματα για την πολιτιστική ζωή και αναπτυξιακή πορεία του τόπου.

Για τον ΧΥΤΑ Νότου



Νωρίς το απόγευμα ο Νομάρχης Στεφ. Πουλημένος και ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θ.Αθανασίου, παρόντος και του Νομαρχιακού Συμβούλου της μειοψηφίας Σπύρου Κουλούρη, είχαν συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου «Αλεύχιμον» και την Επιτροπή Αγώνα για τον ΧΥΤΑ Νότου παρουσία και πλήθους πολιτών της Λευκίμμης.

Η συζήτηση που εξελίχθηκε σε καλό κλίμα και κράτησε τέσσερις και πλέον ώρες επικεντρώθηκε στα ζητήματα που σχετίζονται με:

* Την αδειοδότηση του ΧΥΤΑ
* Την διάρκεια της μεταβατικής περιόδου για την λειτουργία του συστήματος της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων.
* Τις προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας και

Την παρουσία της Αστυνομίας στην περιοχή καθώς και το αίτημα απομάκρυνσης των δυνάμεων των ΜΑΤ.

Εξάλλου χθες το μεσημέρι, ο Νομάρχης και ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου συναντήθηκαν με τοπικούς συνεργάτες, στελέχη της κοινωνίας της Λευκίμμης και συζήτησαν μαζί τους επίκαιρα πολιτικά, κοινωνικά και τοπικά ζητήματα που απασχολούν την περιοχή ενώ παρακάθησαν σε γεύμα που τους παρέθεσαν σε εστιατόριο στο Ποτάμι της Λευκίμμης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: