Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009

ΣΤΑ 16,7 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ

Στα 16.7 εκατ. ευρώ, ανέρχεται το ύψος του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Κερκυραίων που έρχεται προς συζήτηση στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κερκυραίων την προσεχή Δευτέρα.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται έργα και υποστηρικτικές μελέτες αυτών.

Σύμφωνα με την εισήγηση του αντιδημάρχου Γ. Μάμαλου στόχος του προγράμματος, είναι η υλοποίηση τμήματος του επιχειρησιακού προγράμματος του δήμου και περιλαμβάνει έργα άμεσης προτεραιότητας, που καλύπτουν αναλογικά όλες τις περιοχές του.

Το πρόγραμμα έχει χωριστεί σε εφτά ομάδες έργων, ανάλογα με την πηγή χρηματοδότησης.

Πρόκειται για την ομάδα Α, στην οποία περιλαμβάνονται έργα που χρηματοδοτούνται από ΣΑΤΑ, συνολικού προϋπολογισμού 2.100.000 ευρώ και αφορούν κυρίως έργα οδοποιίας, διαμόρφωσης χώρων στάθμευσης, επισκευής και συντήρησης πεζοδρομίων και αντιμετώπιση ζημιών από φυσικές καταστροφές.

Στην ομάδα Β, περιλαμβάνονται έργα που χρηματοδοτούνται από έσοδα του δήμου και περιλαμβάνονται ποικίλα έργα, όπως αντιπλημμυρικά, καθαρισμού κοινοχρήστων χώρων -παραλιών-τάφρων-ποταμών, συντήρησης δημοτικών εγκαταστάσεων, έργα ανάπλασης κοινοχρήστων χώρων, προϋπολογισμού 1.106.100 ευρώ.

Στην ομάδα Γ περιλαμβάνονται έργα που χρηματοδοτούνται από την Ε.Π.Α. περιοχής Κανονιού - Ανάληψης και Παγκρατέικων, ποσού 400.000 ευρώ.

Πρόκειται για έργα διανοίξεων κατά εφαρμογή της Ε.Π.Α. περιοχή Κανονιού και Παγκρατέικων.

Η ομάδα Δ περιλαμβάνει έργα που χρηματοδοτούνται από Ο.Σ.Κ. και προβλέπεται το ποσό των 608.440 ευρώ. Πρόκειται για έργα γενικών επισκευών και συντηρήσεων σχολικών κτιρίων, ανακατασκευής τουαλετών κλπ.

Η ομάδα Ε περιλαμβάνει έργα, μελέτες και δράσεις που χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ και προβλέπονται: το ποσό των 975.000 ευρώ για έργα όπως η αποκατάσταση κτιριακών μετώπων εσωτερικού δρόμου Ποταμού, συντήρηση, ανακατασκευή και αναβάθμιση των εγκαταστάσεων που χρησιμοποιεί ο Όμιλος Αντισφαίρισης Κέρκυρας, εργασίες ολοκλήρωσης του γηπέδου κρίκετ που χρησιμοποιεί ο Κ.Γ.Σ,. στις Αλυκές του δήμου και η κατασκευή του παιδικού σταθμού Κανονίου.

Επίσης, το ποσό των 45.000 ευρώ για ανάθεση σύμβασης παροχής υπηρεσίας για την υποστήριξη της προσυμβατικής διαδικασίας για την εκτέλεση του έργου κατασκευής υπόγειου χώρου στάθμευσης στη Σπιανάδα.

Η ομάδα Ζ περιλαμβάνει έργα που προτείνονται για ένταξη στο ΕΣΠΑ και προβλέπονται:

•Το ποσό των 9.850.000 ευρώ για έργα ανακαίνισης ιστορικών κτιρίων (Φοίνικας, Ιόνιος Βουλή, Δημοτικό Θέατρο), ολοκληρωμένες παρεμβάσεις ανάπλασης περιαστικών οικισμών, έργα οδοποιίας (εσωτερικός δακτύλιος πόλης, συντηρήσεων οδοστρωμάτων, διανοίξεις). Επίσης, έργα διαμόρφωσης - αναβάθμισης κοινοχρήστων χώρων την παλιά πόλη.

•Το ποσό των 650.000 ευρώ για μελέτες πολεοδόμησης - κτηματογράφησης της παλιάς πόλης, αντιπλημμυρικών έργων, ανάπλασης παραλιακής ζώνης Αλυκών - Γουβιών.

Στην ομάδα Η περιλαμβάνεται το έργο "κατασκευή ποδηλατοδρόμων - δίκτυ6ο ποδηλατοδρόμων στην πόλη της Κέρκυρας", που προτάθηκε για ένταξη στο επιχειρησιακό πρόγραμμα σιδηρόδρομοι - αεροδρόμια - αστικές συγκοινωνίες του υπουργείου Μεταφορών, προϋπολογισμού 1.670.000 ευρώ.

Η ποσοστιαία απορρόφηση χρημάτων από τις πηγές

Με βάση τα παραπάνω, στατιστικά προκύπτει ότι από το συνολικό προϋπολογισμό των έργων, που είναι 16.754.540 ευρώ το 12,53 απορροφάται από ΣΑΤΑ, οτ 6,60% από έσοδα του δήμου, το 2,39 από Ε.Π.Α., το 3,63% από τον ΟΣΚ, το 6,09% από υφισταμένη (επώνυμη) χρηματοδότηση, το 58,79% από προτεινόμενα έργα και μελέτες στο ΕΣΠΑ και το 9,97% από το Ε.Π.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: