Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

H EIΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠ.ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΣΤΟ ΜΑΝΤΟΥΚΙ

Κατά την χθεσινή συνεδρίαση της Δημαρχιακής Επιτροπής του Δήμου Κερκυραίων μεταξύ άλλων συζητήθηκε η εισήγηση της επιτροπής κυκλοφορίας για την εφαρμογή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην Ξενοφώντος Στρατηγού.
Ειδικότερα, η εισήγηση, έχει ως εξής:
Λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις των τοπικών Δημοτικών Συμβούλων του προαστίου Μαντουκίου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαντουκίου, της Τροχαίας Κέρκυρας και ομάδας Ζ, της Δημοτικής Αστυνομίας, της Γενικής Συνέλευσης των κατοίκων, της επιτόπου αυτοψίας με τις Τεχνικές Υπηρεσίες, καθώς και την υφιστάμενη διαμορφωθείσα κατάσταση, εισηγείται, η οδός Ξενοφώντος Στρατηγού να διαφυλαχθεί και να προστατευθεί από την συνεχή ροή των οχημάτων σε όλο το μήκος της και για τούτο, προτείνει τις παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
1. Χαρακτηρίζεται ως πεζόδρομος (όπως άλλωστε προβλέπεται και από το ισχύον σχέδιο πόλεως).
2. Τοποθετούνται: α) σταθερά εμπόδια στην οδό προέκτασης Ξενοφώντος Στρατηγού προς Κεφαλομάντουκο στο ύψος της οικίας Μάγδας Βορτελίνα και β) στη μέση της πλατείας έμπροσθεν από το πρακτορείο ΠΡΟΠΟ Μάρουλου.
Οι κάτοικοι της οδού προέκτασης Ξενοφώντος Στρατηγού προς Κεφαλομάντουκο καθώς και οι κάτοικοι του Κεφαλομάντουκου θα εξυπηρετούνται από την α) Σπύρου Βασιλείου, β) Εθν. Παλαιοκαστρίτσας, γ) την οδό που καταλήγει από Κεφαλομάντουκο στην ψαροταβέρνα ΕΠΙΝΕΙΟΝ και δ) από την οδό που καταλήγει στον κόμβο της Εκάτης.
3. Τοποθετούνται σταθερά εμπόδια επί της Ξενοφώντος Στρατηγού, στο ύψος του 8ου Νηπιαγωγείου Μαντουκίου καθώς και στο ύψος του καφέ μπαρ CORNER (απέναντι από εκκλησία Παναγίας) και επίσης στο ύψος του κρεοπωλείου προς την πλευρά του Αγίου Γεωργίου.
4. Τοποθετούνται σταθερά εμπόδια στην συμβολή όλων των κάθετων οδών με την Ξενοφώντος Στρατηγού α) Δημοσθένη Καλούδη, β)8η πάρ. Ξενοφώντος Στρατηγού, γ) Γερασίμου Γιαννούση, δ) Αλεξάνδρου Κοκονέτση και ε) οδός δίπλα από εστιατόριο ΛΟΥΚΟΥΛΟΣ.
5. Η οδός Ιωάννου Γαρδικιώτη (κάβα ΛΕΚΚΑ), προτείνεται ως είσοδος - έξοδος οχημάτων, προκειμένου μέσω αυτής και μέρους του πλακόστρωτου της Ξενοφώντος Στρατηγού να κυκλοφορούν και να επικοινωνούν τα οχήματα των μονίμων κατοίκων με την πίσω πλευρά του Μαντουκίου (πλατεία Πεταλά), η οποία πλατεία προτείνεται να διαμορφωθεί κατάλληλα.
6. Απαγορεύεται η είσοδος - έξοδος οχημάτων πάνω από 6 τόνους.
Σημείωση:
Α) Ζητήθηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΚΕ, να παραχωρηθεί χώρος του Λιμανιού Κέρκυρας για στάθμευση των οχημάτων των μονίμων κατοίκων, ο οποίος κατηγορηματικά μας αρνήθηκε.
Β) Με την πλακόστρωση της Ξενοφώντος Στρατηγού εξαλείφθηκαν περίπου 60 θέσεις ΕΙΧ.
Προτεινόμενες θέσεις στάθμευσης μονίμων κατοίκων προαστίου Μαντουκίου
1. Εσωτερικός δρόμος Ανδρέα Κάλβου από καφέ DELMAR έως και σφαγεία .
Η δεξιά πλευρά προς τα σφαγεία με τη κατάλληλη σήμανση να παραχωρηθεί για στάθμευση μόνο των μονίμων κατοίκων (σήμερα στην οδό αυτή σταθμεύουν οχήματα πολιτών τα οποία τα αφήνουν εκεί πολλές μέρες και ταξιδεύουν απέναντι στην ηπειρωτική Ελλάδα).
2. Απομάκρυνση των οχημάτων της υπηρεσίας Καθαριότητας (εξοικονομούνται 10 θέσεις πάρκινγκ ΕΙΧ).
3. Η τριγωνική νησίδα έμπροσθεν των σφαγείων, να διαμορφωθεί κατάλληλα και να δοθεί για θέσεις στάθμευσης μονίμων κατοίκων (δημιουργούνται περίπου 30 θέσεις πάρκινγκ ΕΙΧ).
4. Να εξεταστεί το καθεστώς υπόγειου πάρκινγκ στην πολυκατοικία Ζηνιάτη και να ζητηθεί να λειτουργήσει για τα ΕΙΧ των ενοίκων ή κατοίκων της πολυκατοικίας (περίπου 25 ΕΙΧ).
5. Όλα τα κάθετα δρομάκια: α) Δημοσθένη Καλούδη, β)8η πάρ. Ξενοφώντος Στρατηγού, γ) Γερασίμου Γιαννούση, δ) Ιωάννη Γαρδικιώτη (κάβα ΛΕΚΚΑ), ε) Αλεξάνδρου Κονονέτση (μπαρ ΔΟΓΜΑ), ζ) οδός δίπλα από εστιατόριο ΛΟΥΚΟΥΛΟΣ..
Να δοθούν με την τοποθέτηση της κατάλληλης σήμανσης ως θέσεις πάρκινγκ μόνο στους μόνιμους κατοίκους.
6. Το ήμισυ της πλατείας έμπροσθεν ΠΡΟΠΟ Μάρουλου να δοθεί για πάρκινγκ στους μόνιμους κατοίκους.
7. Προτείνεται το αριστερό μέρος της οδού Ανδρέα Κάλβου από DELMAR προς ταβέρνα Μπέκιος έως πολυκατοικία Ζηνιάτη και αριστερά της οδού Κοκονέτση προς Βιολογικό, να μεγαλώσει ενάμιση μέτρο προς την πλευρά της πλατείας και έτσι τα ΕΙΧ να μην παρκάρουν παράλληλα, αλλά κάθετα, με την παράλληλη απομάκρυνση των κάδων απορριμμάτων (από Αλεξ. Κονονέτση), και την τοποθέτηση ενός κοντέινερ απέναντι στο χώρο του Βιολογικού. Σημειώνεται ότι με την παραχώρηση ενάμιση μέτρου από το χώρο της πλατείας, δεν κόβεται ούτε ένα δέντρο διότι η σημερινή απόσταση του ρείθρου του δρόμου με την συστοιχία των πρώτων δέντρων είναι δυόμισι μέτρα. Έτσι δημιουργούνται περίπου 35 θέσεις πάρκινγκ επιπλέον.
8. Απομάκρυνση όλων των εγκαταλελειμμένων ΕΙΧ με τη βοήθεια της Δημοτικής Αστυνομίας.
Με τα παραπάνω προτεινόμενα μέτρα οι 60 θέσεις στάθμευσης της Ξενοφώντος Στρατηγού που εξαλείφονται, υπερκαλύπτονται και με την διακριτική αστυνόμευση μπορούμε να αισιοδοξούμε για την εξυπηρέτηση των μονίμων κατοίκων της περιοχής.
Ανεφοδιασμός καταστημάτων
Α) Από το ήμισυ της πλατείας έμπροσθεν ΠΡΟΠΟ Μάρουλου.

Β) Από τα κάθετα δρομάκια (οι αποστάσεις προς όλες τις επιχειρήσεις είναι το περισσότερο 30 μ. και έτσι ο ανεφοδιασμός θα γίνεται όλο το 24ωρο ανεμπόδιστα).

Δεν υπάρχουν σχόλια: