Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ CPMR ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ Ο ΣΩΤ. ΒΟΣΔΟΥ

Στη συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου της Διάσκεψης Περιφερειακών Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης (CPMR) συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κ. Σωτήρης Βόσδου. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στο ‘Ώρχους (AARHUS) της Δανίας, σήμερα Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009.

Εισηγήσεις επί των θεμάτων έκαναν ο Γενικός Διευθυντής της Εθνικής Επιτροπής Συντονισμού και Ευρωπαϊκών Σχέσεων του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης της Τσεχίας κ. Emil Horcicka (καθώς η Τσεχία προεδρεύει της Ευρωπαϊκής Ένωσης) όπως επίσης και ο Zean Yvis le Driam, μέλος της επιτροπής Περιφερειών, με ιδιαίτερη αναφορά στην πράσινη βίβλο για την εδαφική συνοχή. Επιπλέον, έγιναν αναφορές σε θέματα ενέργειας, γεωργίας και μεταφορών καθώς και η παρουσίαση του προϋπολογισμού για την εδαφική συνοχή.

Τέλος, παρουσιάστηκε η πρόταση διαδικασίας επιλογής του μελλοντικού γραμματέα της CRPM ο οποίος αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο προωθώντας στα κοινοτικά όργανα τις θέσεις που πρόκειται να θεσμοθετηθούν για την πολιτική ανάπτυξης των παράκτιων περιφερειών της Ευρώπης.

Η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από τον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και αντιπρόεδρο της CRPM κ. Χαράλαμπο Κόκκινο, τον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Γιώργο Τσιότρα και τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κ. Σωτήρη Βόσδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: