Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

Ο Κ. ΛΕΣΣΗΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΤΡΙΚΛΙΝΟΥ-ΕΞΩΤ. ΔΑΚΤΥΛΙΟ ΚΑΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΓΑΡΙΤΣΑΣ

Δικαιολογημένες είναι οι αντιδράσεις των πολιτών για την καθυστέρηση ολοκλήρωσης του έργου στο οδικό δίκτυο από Καμπανιόλου-Διασταύρωση Πέλεκα, σύμφωνα με τον αντινομάρχη Κ. Λέσση.
Ο αντινομάρχης, διευκρίνισε ότι η Νομαρχία, στην πορεία του έργου κατασκεύασε παράλληλα και έργα τα οποία δεν προβλέπονταν στην αρχική σύμβαση, όπως η διευθέτηση των ομβρίων υδάτων, αποχέτευσης που γίνονται στον Δ. Παρελίων, έργα της ΔΕΥΑΚ που δεν ήταν ενταγμένα και έργα υπογειοποίησης της ΔΕΗ.
Οι μόνοι που δεν ευθύνονται για την καθυστέρηση του έργου, είναι οι πολίτες. Την πολιτική ευθύνη την έχω εγώ και γι’ αυτό θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη από τον κόσμο και την κατανόησή τους για την καθυστέρηση που παρατηρείται” τόνισε χαρακτηριστικά.
Πρόσθεσε ότι μόλις, βελτιωθεί ο καιρός και σταματήσουν οι βροχοπτώσεις, θα ξεκινήσουν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης, προκειμένου να υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Για εξωτερικό δακτύλιο
Με αφορμή πρόταση που έχει κατατεθεί για κατασκευή του εξωτερικού δακτυλίου μέσω ΕΣΠΑ και στην συνέχεια, όσα χρήματα περισσέψουν, βάση προτεραιότητας, να διατεθούν σε άλλα έργα, ο αντινομάρχης, σχολίασε τα εξής:
“Όταν έγινε συζήτηση στο Ν.Σ., ιεραρχήσαμε τις προτάσεις για ένταξη στο ΕΣΠΑ και σαν πρώτη προτεραιότητα, η ΝΑΚ, θέτει την κατασκευή του Εξωτερικού Δακτυλίου της πόλης και την κατασκευή της Παράκαμψης Τρία Γεφύρια - Ποντή.
Από την άλλη, σε επίπεδο μελετών και προτάσεων είναι η ολοκλήρωση του Άξονα Βορά - Νότου.
Αυτήν την στιγμή, τρέχει η πρώτη προκήρυξη του ΕΣΠΑ συνολικού ύψους και για τα τέσσερα νησιού, 20 εκ. ευρώ. Δεν ήταν δυνατό να πάρει όλα αυτά τα χρήματα η Κέρκυρα. Παρόλα αυτά όμως, καταθέσαμε δύο προτάσεις για τη βελτίωση του οδικού δρόμου Γέφυρα Γιατρόνες - Σκριπερό και παράκαμψη Σκριπερού.
Ήδη έχει γίνει η πρώτη αξιολόγηση και περιμένουμε το αποτέλεσμα.
Σε ότι αφορά την Παράκαμψη Τρία Γεφύρια - Ποντή, περιμένουμε στο νέο μέτρο που θα προκηρύξει η ΠΙΝ, να εντάξουμε αυτά τα δύο έργα που θέτουμε πρώτης προτεραιότητας.
Σε αυτήν την πρώτη προκήρυξη που έγινε, υπήρχε το όριο ένταξης έργων από 3-7 εκ. ευρώ.
Όποιο έργο δεν βρίσκεται μέσα σ’ αυτό το όριο, δεν μπορεί να προταθεί. Το έργο Παράκαμψη Τρία Γεφύρια - Ποντή υπερβαίνει ολόκληρο το μέτρο και άρα δεν μπορούσαμε να το προτείνουμε τη δεδομένη χρονική στιγμή.
Αυτή την στιγμή έχει γίνει συζήτηση με την ΠΙΝ προκειμένου στην επόμενη προκήρυξη την οποία αναμένουμε μετά τον Μάιο, να αυξήσει το εύρος της συμμετοχής και όταν γίνει αυτό, θα προτείνουμε το συγκεκριμένο έργο.
Η κατασκευή του εξωτερικού δακτυλίου είναι ώριμη και έχουμε συζητήσει με τον Γ.Γ. της ΠΙΝ, στην επόμενη προκήρυξη να «χωράει» κάποιο κομμάτι του έργου.
Παράλληλα, έχουν εξασφαλισθεί και οι αδειοδοτήσεις, έχει γίνει η περιβαλλοντική μελέτη και οι μελέτες είναι στο τελικό τους στάδιο”
.
Για πεζοδρόμιο
Γαρίτσας

Μετά από σχετικό ερώτημα για το πεζοδρόμιο της Γαρίτσας, ο κ. Λέσσης επανέλαβε ότι αν και δεν αποτελεί ευθύνη, της Ν.Α. έχει ήδη ζητηθεί χρηματοδότηση περίπου 800.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών για προχωρήσουν οι επεμβάσεις άμεσης αποκατάστασης των ζημιών που σημειώθηκαν από την κακοκαιρία.
“Έχουμε εκπονήσει μελέτη και μόλις μας δοθούν τα χρήματα θα κάνουμε την προκήρυξη της εργολαβίας με ειδική πρόσκληση”.
Το υπόλοιπο τμήμα αποκατάστασης του περιμετρικού τοίχου της παραλιακής, είναι σε εργολαβία, την μελέτη της οποίας εκπονεί και έχει αναλάβει ο ΟΛΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: