Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

TIΣ ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Με ικανοποίηση έγινε όπως ήταν φυσικό δεκτή από το Δικηγορικό Σύλλογο Κέρκυρας η ανακοίνωση του υπ. Δικαιοσύνης για την πραγματοποίηση του διαγωνισμού για την δημοπράτηση του έργου ολοκλήρωσης του δικαστικού μεγάρου.
Οπως είναι ήδη γνωστό υπήρξαν 31 ενδιαφερόμενες εταιρίες.
Ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Κέρκυρας Γ. Βραδής σε δηλώσεις του τόνισε ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη.
Εξέφρασε ωστόσο και κάποια ανησυχία, εκτιμώντας ότι, οι διαδικασίες αυτές εγκυμονούν και πολλούς διαδικαστικούς κινδύνους, καθώς υπάρχουν πολλές πιθανότητες για ενστάσεις και κατ’ επέκταση και καθυστερήσεις.
“Ευελπιστώ ότι θα είμαστε τυχεροί και δεν θα έχουμε διαδικαστικού χαρακτήρα καθυστερήσεις και θα αναδειχθεί ο μειοδότης.
Με δεδομένη την εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, πιστεύω ότι το έργο θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί απρόσκοπτα».

Για το προσωπικό
Μετά, απο σχετικό ερώτημα και ύστερα από τις ανακοινώσεις του υπ. Δικαιοσύνης για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων στα δικαστήρια, ο κ. Βραδής τόνισε ότι το χρονοδιάγραμμα το οποίο δόθηκε είναι πως μέσα σε ένα μήνα θα έρθουν στη Κέρκυρα 6 νέοι γραμματείς.
“Με τον αριθμό αυτό η υπηρεσία θα μπορεί να λειτουργεί στοιχειωδώς, χωρίς όμως να επιλύεται οριστικά το πρόβλημα”.
Παράλληλα, υπάρχει και η δέσμευση του Υπουργού για τις σχετικές διαδικασίες διαγωνισμών και ειδικότερα για τον ειδικό διαγωνισμό του Υπουργείου Δικαιοσύνης με στόχο θα δρομολογηθούν το ταχύτερο δυνατό.
“Ευελπιστούμε ότι θα πληρωθούν οι θέσεις στο μεγαλύτερο βαθμό τους τουλάχιστον και θα αντιμετωπιστεί το ζήτημα της ομαλής λειτουργίας των δικαστηρίων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: