Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΟΧΛΟΥΣΩΝ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΟ Ν.Σ.

Η Μελέτη Χωροθέτησης Οχλουσών Χρήσεων συζητήθηκε την Πέμπτη στο Νομαρχιακό Συμβούλιο.

Η συζήτηση δεν ολοκληρώθηκε και θα συνεχιστεί την ερχόμενη Πέμπτη. Οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης κατέθεσαν τις παρατηρήσεις τους πάνω στα βασικά σημεία των προτάσεων των μελετητών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σώματος Θ. Αθανασίου έγινε γόνιμη και παραγωγική συζήτηση και αποτελει την αρχή για περαιτέρω διάλογο για το συγκεκριμένο θέμα.

"Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε το ζήτημα αυτό μέχρι τέλους.

Η μελέτη βρίσκεται στα επίπεδα της διαβούλευσης. Ο μελετητής την παρουσίασε και την έχει ήδη συζητήσει με το ΤΕΕ. Θα δοθεί και στους Δήμους και ευρύτερα στην κοινωνία, ώστε σύντομα να έχουμε τελειώσει και να την προχωρήσουμε".

Καμία ουσιαστική λύση δεν προσφέρει η μελέτη σε σχέση με τα λατομεία αδρανών υλικών, είπε ο κ. Μαχειμάρης ενώ υποστήριξε ότι πριν την εκπόνηση της μελέτης δεν προηγήθηκε καμία διαβούλευση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και με την Πολιτεία,

"Χωροταξικός και πολεοδομικός σχεδιασμός δεν είναι κοινωνικά ουδέτερη διαδικασία. Η γη και η χρήση της είναι κοινωνικό αγαθό. H μελέτη, είναι θετικό γεγονός, είναι ένας οδηγός εργαλείο. Χρειάζονται επί μέρους μελέτες που πρέπει να γίνουν ως συνέχεια δήλωσε το μέλος της ΝΑΣΥ" Σπ. Σαμοίλης.

Στη συνεδρίαση παρέστη και η πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Τεμπλονίου Μ. Παπανικολοπούλου που εξέφρασε την αγωνία της σχετικά με το τι θα γίνει στη συνέχεια με το Τεμπλόνι. Εστιάστηκε στην ανάγκη νέου χωροταξικού που θα απέκλειε την περιοχή του Τεμπλονίου ως κορεσμένη, από αυτήν την οχλούσα χρήση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: