Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑΚΗ ΑΓΟΡΑ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΟΣΔΟΥ


Συνεχής είναι η παρουσία της ΠΙΝ στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις που πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα. Ο Γ.Γ. της ΠΙΝ Σωτ. Βόσδου σε σχετική αναφορά του σημείωσε ότι βάσει των επαφών που έχουν γίνει με tour-operators και τις εκτιμήσεις που υπάρχουν απο τη συμμετοχή στις εκθέσεις, η Ελλάδα παραμένει στις προτεραιότητες των επισκεπτών, ενώ αυξημένο είναι το ενδιαφέρον από την Αυστριακή αγορά.
Ο περιφερειάρχης εκτίμησε ότι η τάση που διαμορφώνεται στην παρούσα φάση σε ολη την Ευρώπη να καθυστερεί ο χρόνος κλεισίματος των διακοπών εμπεριέχει στοιχεία που μπορεί η ΄χωρα μας να εκμεταλλευτεί.
“Ενώ παραδοσιακά τα προηγούμενα χρόνια, οι κρατήσεις γινόταν Γενάρη-Φλεβάρη, σήμερα αυτό μετακινείται στους πρώτους μήνες της άνοιξης”.
Ο κ. Βόσδου σημείωσε ότι υπάρχει συνεργασία με τονμ ΕΟΤ Αυστρίας με στόχο να γί νει επίσημη επίσκεψη στελεχών αεροπορικών εταιρειών της Αυστρίας σε όλα τα Ιόνια Νησιά, με στόχο να αποκομίσει η ΠΙΝ τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη.
Η ΕΤΙΝ
Στο μεταξύ, η ΕΤΙΝ σε ανακοίνωσή της με αφορμή την παρουσία της ΠΙΝ στην τουριστική έκθεση Ferien Messe 2009 της Βιέννης, επισημαίνει ότι “η Ελλάδα αντέχει και εν μέσω της οικονομικής κρίσης οι πρώτοι της προορισμοί, Κρήτη, Κέρκυρα, Ρόδος, Κως, προτιμώνται από τους αυστριακούς έναντι των ανταγωνιστών”.
Οπως ακόμα αναφέρει ο κλασσικός τρόπος διακοπών μέσω οργανωμένων πακέτων είναι πρώτος στις προτιμήσεις τους, αλλά παράλληλα η τάση του indivintual κερδίζει αργά αλλά σταθερά έδαφος.
Τα Ιόνια νησιά συνεχίζουν να κρατούν τη δυναμική τους στις προτιμήσεις των Αυστριακών με άρθρα για αυτά στις εφημερίδες Wiener Zeitung, Kleine Zeitung και Heute . Η Κέρκυρα λόγω της «συγγένειας» (ένεκα Πριγκίπισσας Σίσσυς) αναφέρεται τακτικά ως ο προορισμός που οφείλει κάθε Αυστριακός να επισκεφθεί.
Στα πλαίσια της έκθεσης O EOT πραγματοποίησε συνέντευξη τύπου σε ειδική αίθουσα και οργάνωσε ελληνική βραδιά για το κοινό της έκθεσης στο χώρο του Ελληνικού περιπτέρου.

Εν τω μεταξύ και γι αυτή τη χρονιά 40 τουριστικοί πράκτορες θα επισκεφθούν το Ιόνιο στα πλαίσια του προγράμματος επιμόρφωσης της GULLET.
Η ΠΙΝ συμμετείχε με περίπτερο 40 τ.μ με ξεχωριστό χώρο για κάθε νομό το οποίο επισκέφθηκαν τηλεοπτικοί σταθμοί (ORF, 3SAT κλπ) και δημοσιογράφοι του έντυπου τύπου.
Το περίπτερο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων υποστήριξε η ΕΤΙΝ και παρέστησαν:για την Κέρκυρα ο κ. Σ. Λυκούρης εκπρόσωπος της ΕΝΑΕ υπεύθυνος για τον τουρισμό και Νομαρχιακός σύμβουλος , ο κ. Γ. Κάφυρης Ειδικός Σύμβουλος Νομάρχη υπεύθυνος για την Τουριστική προβολή της Κέρκυρας, Α. Δάφνης Τουριστικός Πράκτορας.
Για την ΕΤΙΝ ,Ι.Σουβλάκη και Σ.Θύμης.

1 σχόλιο:

Νίκος Δ.Ε. Καββαδάς είπε...

αγαπητέ Άλκη συγχαρητήρια για την αξιόλογη προσπάθεια σου σου ευχομαι καλή συνέχεια.