Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009

ΣΥΝΗΛΘΕ Η ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Ν.Ε. ΤΟΥ ΚΚΕ

Την ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΓΕΝΑΡΗ πραγματοποιήθηκε η Νομαρχιακή συνδιάσκεψη Κέρκυρας του ΚΚΕ. Οι αντιπρόσωποι της συνδιάσκεψης συζήτησαν και ψήφισαν ομόφωνα τα δύο προγραμματικά ντοκουμέντα της ΚΕ του ΚΚΕ ενόψει του 18 Συνεδρίου που θα γίνει το χρονικό διάστημα 18-22 ΦΛΕΒΑΡΗ 2009 καθώς και τα καθήκοντα του που απορρέουν από την δύσκολη κατάσταση την οποία βιώνουν καθημερινά οι εργαζόμενοι, η νεολαία, τα φτωχά λαϊκά στρώματα.
Σε σχετική ανακοίνωση, της Ν.Ε. τονίζονται τα εξής:

Μια κατάσταση που δεν αφήνει περιθώρια συμβιβασμών στη μοιρολατρία και την αποδοχή των νέων αντεργατικών σχεδίων και ακόμα πιο σκληρών αντιλαϊκών μέτρων, που προωθούνται ραγδαία αξιοποιώντας την επικείμενη οικονομική κρίση και διαμορφώνουν χειρότερες λύσεις.

Η ίδια βαρβαρότητα του ιμπεριαλισμού είναι που δημιουργεί τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και εγκλήματα όπως αυτό που εξελίσσεται αυτές τις μέρες κατά του Παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ με την πλήρη στήριξη της Αμερικής και της Ε.Ε.

Οι ίδιες επομένως εξελίξεις φέρνουν στην επικαιρότητα τις εκτιμήσεις και τις αναλύσεις του ΚΚΕ ότι ο ιμπεριαλισμός παρά το γεγονός ότι εμφανίζονταν σαν ο αδιαμφισβήτητος νικητής στον αγώνα με τον σοσιαλισμο-κομμουνισμό όχι μόνο δεν ξεπέρασε τις βαθιές του αντιθέσεις, αλλά η νέα οικονομική κρίση που τον μαστίζει, δείχνει τα ιστορικά του όρια, την αναρχία του και το ξεπερασμένο χαρακτήρα του.

Στην Κέρκυρα έχουν αρχίζει να διακρίνονται οι αρνητικές επιπτώσεις που θα φέρει η επικείμενη οικονομική κρίση για τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα ιδιαίτερα στους κλάδους του τουρισμού, των κατασκευών αλλά και σε άλλους κλάδους της οικονομίας.

Η συνδιάσκεψη εκτιμώντας την θετική δράση που ανέπτυξε ανέδειξε ως κεντρικά καθήκοντα του κόμματος:

1. Την οργάνωση και προετοιμασία της εργατικής τάξης και του συνδικαλιστικού της κινήματος ώστε να μην φορτωθούν οι εργαζόμενοι αλλά και οι μικρομεσαίοι νέα βάρη από την επερχόμενη οικονομική κρίση στις πλάτες τους. Να μαζικοποιηθεί το εργατικό – λαϊκό κίνημα Να αποκτήσει αντιμονοπωλιακό – αντιϊμπεριαλιστικό χαρακτήρα. Να διευρυνθεί με νέες δυνάμεις και να ισχυροποιηθεί ο ταξικός πόλος το ΠΑΜΕ. Να παρθούν πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη συσπείρωσης και κοινής δράσης εργαζομένων – μικροεπαγγελματιών σε αντιμονοπωλιακή βάση ιδιαίτερα στους κλάδους τουρισμού, κατασκευών, εμπορίου.
2. Την ολόπλευρη ισχυροποίηση του ΚΚΕ ώστε να υπάρξουν θετικές εξελίξεις προς όφελος της πλειοψηφίας του λαού και της νεολαίας. Αξιοποιώντας την μάχη των ευρωεκλογών που θα είναι μια μάχη σύνθετη αφού αφορά ζητήματα στρατηγικού χαρακτήρα και συνδέεται και με τις εσωτερικές εξελίξεις να μπουν όλες οι δυνάμεις με συσκέψεις, συγκεντρώσεις, με δουλειά κατά χώρο, κατ’ άτομο ώστε το θετικό βήμα που έγινε στις βουλευτικές εκλογές να βαθύνει και να ισχυροποιηθεί.
3. Την αναζωογόνηση του κύρους του Σοσιαλισμού-Κομμουνισμού αξιοποιώντας τις εκτιμήσεις και τα συμπεράσματά που έχουμε βγάλει από τη συζήτηση για το σοσιαλισμό που γνωρίσαμε.



Τόσο η ομόφωνη αποδοχή των προσυνεδριακών ντοκουμέντων του 18 Συνέδριου, όσο και η συζήτηση στη διάρκεια της Συνδιάσκεψης έδειξαν ότι από την όλη προσυνεδριακή δουλειά η Νομαρχιακή Οργάνωση βγαίνει ενισχυμένη, έχει σε μεγαλύτερο βαθμό αφομοιωμένη την πολιτική του Κόμματος, έχει συνείδηση των κρίσιμων προβλημάτων που θα συναντήσει και από καλύτερη θέση μπορεί να τα αντιμετωπίσει.


Η συνδιάσκεψη εξέλεξε νέα Νομαρχιακή Επιτροπή η οποία επανεξέλεξε γραμματέα τον Δ. Πιτσιάβα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: