Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΚΕΡΕΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Ερώτηση με θέμα: «Στελέχωση Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης», κατέθεσε στις 22-1-2009 προς τον κ. Υπουργό Τουρισμό Τουριστικής Ανάπτυξης, η Πολιτική Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, Άντζελα Γκερέκου.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου 20.10.2009 ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, «με απόφασή του, ορίζει ως Ειδικούς Συμβούλους και Συνεργάτες, τους κ.κ.:

3………., δημοσιογράφο, με αρμοδιότητα ζητήματα επικοινωνίας και διαφήμισης και ως υπεύθυνο γραφείου Τύπου του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης.
4……….., πιλότο Ο.Α., με αρμοδιότητα ζητήματα αερομεταφορών.
5……….., ηθοποιό, με αρμοδιότητα ζητήματα πολιτισμού.
6……….., αρχαιολόγο, με αρμοδιότητα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
7………., καθηγητή Πληροφορικής, με αρμοδιότητα ζητήματα τεχνολογίας.
Η επιλογή των προσώπων και η εκχώρηση των αρμοδιοτήτων έγινε με σκοπό να επιταχυνθεί το έργο του Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης και να επιτευχθεί….η περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας με τα συναρμόδια υπουργεία, ώστε να προωθηθεί άμεσα το κυβερνητικό έργο»

Παράλληλα στον εβδομαδιαίο και ημερήσιο τύπο αναφερθήκαν μαζικές μετακινήσεις υπαλλήλων και άλλων από το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης προς το Υπουργείο Παιδείας. Όλα αυτά, συμβαίνουν την στιγμή που θα έπρεπε να υπάρχει συντονισμός και να αξιοποιούνται τα έμπειρα στελέχη του ΕΟΤ και του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, στην αντιμετώπιση της κρίσης που θα πλήξει τον Ελληνικό Τουρισμό.

Κατόπιν τούτων,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός,

1. Πόσοι συνολικά υπάλληλοι στελεχώνουν το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και πόσοι τον ΕΟΤ; Πόσοι ήταν το 2006;

2. Πόσοι από αυτούς είναι μόνιμοι, πόσοι είναι συμβασιούχοι, πόσοι οκτάμηνης απασχόλησης κλπ.

3. Πόσοι από αυτούς είναι αποσπασμένοι σε άλλα Υπουργεία ή άλλες υπηρεσίες;

4. Πόσοι Ειδικοί Συνεργάτες, Σύμβουλοι και μετακλητοί υπάλληλοι σε ειδικές θέσεις, απασχολούνται στον ΕΟΤ και στο Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης;

5. Έκρινε ο Υπουργός ότι τα στελέχη του Υπουργείου του και του ΕΟΤ, δεν κάλυπταν τις ανάγκες για τα θέματα και διόρισε τους παραπάνω Συμβούλους και Συνεργάτες; Ποια η σχετική αμοιβή τους;»

Δεν υπάρχουν σχόλια: