Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009

ΤΡΑΓΩΔΙΑ: ΦΟΡΤΗΓΟ ΠΑΡΕΣΥΡΕ 45ΧΡΟΝΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΣΤΟ ΣΑΡΟΚΟ -ΑΚΑΡΙΑΙΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ



Τραγικό θάνατο βρήκε σήμερα η 45χρονη Χ.Α. όταν παρασύρθηκε απο φορτηγό στην Πλατεία Σαρόκο. Το γεγονός προκάλεσε σοκ στην τοπική κοινωνία, καθώς η άτυχη γυναίκα ήταν επι χρόνια μαχόμενη δικηγόρος και μητέρα τριών παιδιών.
Το περιστατικό έφερε και πάλι στο προσκήνιο, το θέμα της συνεχιζόμενης διέλευσης φορτηγών και βαρέου τύπου οχημάτων, από το κέντρο της πόλης.
Το δυστύχημα έγινε στις 11.30 το πρωί, μπροστά στα μάτια δεκάδων διερχομένων και θαμώνων της πλατείας Σαρόκο.
Εως την ώρα που γραφόταν το ρεπορτάζ δεν υπήρχε επίσημη ανακοίνωση απο πλευράς τροχαίας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό περιστατικό, καθώς δεν υπήρχε σαφής εικόνα.
Σύμφωνα με αυτόπτους μάρτυρες η άτυχη γυναίκα, βρέθηκε κάτω από τις ρόδες νταλίκας που εκείνη τη στιγμή κατευθύνονταν προς την οδό Ι. Θεοτόκη.
Το φορτηγό κινούνταν με μικρή ταχύτητα και με πράσινο φανάρι προς την Αβραμίου. Εκείνη τη στιγμή, τρεις γυναίκες πέρασαν τη διάβαση, με κόκκινο για τους πεζούς, τη στιγμή που η νταλίκα πλησίαζε.
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες αυτές, η 45χρονη την τελευταία στιγμή προσπάθησε να περάσει το δρόμο από προς τα δεξιά , δίπλα από τη διάβαση και ξυστά από το φορτηγό. Προφανώς ο οδηγός του φορτηγού δεν την είχε στην ορατότητά του, με αποτέλεσμα η μπροστινή αριστερή ρόδα του, να τη χτυπήσει στο κεφάλι και να επέλθει το μοιραίο.
Η Π.Υ. επενέβη άμεσα με τρία οχήματα και 8 άνδρες και απέγκλωβισε το θύμα κάτω από τις ρόδες του φορτηγού.
Ο οδηγός της μοιραίας νταλίκας 33 ετών μεταφέρθηκε σε κατάσταση σοκ στο Γ.Ν.Κ. προκειμένου να του παρασχεθεί ψυχολογική στήριξη.
Δρόμος-καρμανιόλα
Δεν είναι η πρώτη φορά που στο συγκεκριμένο σημείο συμβαίνει ατύχημα με φορτηγό.
Περίπου ένα χρόνο πριν, μια ηλικιωμένη όταν προσπάθησε να περάσει κάθετα τον δρόμο στο ύψος του περιπτέρου προς το κέντρο της πλατείας, μπλέχτηκε στις ρόδες φορτηγού, σφηνώθηκε μεταξύ των τροχών, ωστόσο από θαύμα είχε γλυτώσει το θάνατο.
Σημειώνεται ότι, με παλαιότερη απόφαση του Δ.Σ. Κερκυραίων απαγορεύθηκε η διέλευση φορτηγών από το κέντρο της πόλης και προτάθηκε η κίνησή τους περιφερειακά της πόλης.
Δυστυχώς, όπως αποδείχθηκε με τον πλέον τραγικό τρόπο, αυτή η απόφαση, στην πράξη δεν υλοποιήθηκε ποτέ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: