Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

ΟΜΟΦΩΝΑ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ Τ.Π. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ- ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Mε τη στήριξη και της αντιπολίτευσης, παρά τις επιμέρους παρατηρήσεις, εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Κερκυραίων το τεχνικό πρόγραμμα του 2009, ύψους 16,7 εκατομμύριων ευρώ, που εισηγήθηκε ο αντιδήμαρχος Γ. Μάμαλος. Το Δημοτικό Συμβούλιο όρισε, επίσης, τα Δ.Σ. των επιχειρήσεων που θα διαδεχθούν την ΑΝΕΔΚ καθώς και της ΔΕΥΑΚ.

Οι παρατάξεις των κ.κ. Τρεπεκλή, Σαρλή εξέφρασαν επιφυλάξεις για την υλοποίηση του Τ.Π, ενώ επιμέρους παρατηρήσεις έγιναν αναφορικά με τα έργα του μεγάλου και μικρού δακτυλίου της πόλης για τα οποία προτάθηκε να αποσυνδεθούν από τις πολεοδομήσεις και να γίνουν με απαλλοτρίωση.

Τόσο ο κ. Τρεπεκλής όσο και ο κ. Μωραίτης υποστήριξαν ότι το Τ.Π. που παρουσίασε ο Δήμος δεν ευθυγραμμίζεται πλήρως με τον Επιχειρησιακό Πρόγραμμα στο οποίο συμπεριλαμβάνεται.

Σύμφωνα με το κ. Τρεπεκλή δεν υπάρχει καμία ώριμη μελέτη για ένταξη έργου στο ΕΣΠΑ.

Για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις


Ο κ. Τρεπεκλής σε χθεσινές του δηλώσεις άφησε αιχμές σχετικά με την πρόταση για το σχέδιο κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που διένειμε ο Σωτήρης Μικάλεφ στους επικεφαλής των παρατάξεων προς συζήτηση, αναφέροντας ότι δεν έχει ληφθεί υπ΄ όψιν η κυκλοφοριακή μελέτη που είχε εκπονήσει η μελετητική ομάδα Ποριώτη εδώ και μερικά χρόνια.

O Γ. Μάμαλος

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Γιάννης Μάμαλος παραδέχθηκε ότι η κυκλοφοριακή μελέτη Ποριώτη δεν έχει αξιοποιηθεί πλήρως στον υπό διαμόρφωση Κανονισμό Κυκλοφορίας που έχει συντάξει η παρούσα δημοτική αρχή και έχει ήδη δώσει προς μελέτη στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων. Υποστήριξε δε ότι για την υλοποίησή του καθώς και για τη λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών που κατασκευάστηκαν επί δημαρχίας Γιάννη Τρεπεκλή, θα έπρεπε να έχουν εγκατασταθεί φωτεινοί σηματοδότες και στις υπόλοιπες εισόδους της πόλης.

Ο κ. Μάμαλος προσέθεσε ό τι ο δήμαρχος έχει θέσει ψηλά στις προτεραιότητες τις παρακάμψεις της πόλης αλλά για να προχωρήσουν αυτά τα έργα απαιτούνται χρήματα που δεν μπορεί να διαθέσει ο Δήμος Κερκυραίων, συμπληρώνοντας ότι αποτελούν παρεμβάσεις που αφορούν όλο το νομό.

Επίσης, έκανε λόγο για ταχεία δημιουργία της συνδετικής οδού μπροστά από το Συνεδριακό Κέντρο που θα ανακουφίσει το Σαρόκο από την κυκλοφορία βαριών οχημάτων, ενώ προανήγγειλε εντός της επόμενης εβδομάδας δοκιμαστική υλοποίηση της απαγόρευσης που είχε αποφασιστεί το 2005 με δρομολόγηση της κυκλοφορίας των φορτηγών από τη Μιλτιάδου Μαργαρίτη στην Ιουλίας Ανδρεάδη μέσω της Αιματολόγου Ηλία Πολίτη.

Τα Δ.Σ. στις νέες επιχειρήσεις

Το Δημοτικό Συμβούλιο όρισε, επίσης, τα Δ.Σ. των επιχειρήσεων που θα διαδεχθούν την ΑΝΕΔΚ καθώς και της ΔΕΥΑΚ. Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου ορίστηκε ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Κούρκουλος με αντιπρόεδρο το Γιώργο Γαρδικιώτη, πρόεδρος του ΔΣ της μονομετοχικής Ανώνυμης Εταιρείας του Δήμου ο Παύλος Μεταλληνός με αντιπρόεδρο τον Βαγγέλη Φίλιππα, ενώ στο τιμόνι της ΔΕΥΑΚ παραμένει ο Δημήτρης Πουλιέζος .

Ανεξάρτητος

ο Χρ. Κότσης


Οπως είχε δημοσιευθεί απο προχθές, ο Χρ. Κότσης με επιστολή του στον πρόεδρο του δ.σ. ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του από τηνμ παράταξη της πλειοψηφίας.

Στη επιστολή, αναφέρει μεταξύ άλλων και τα εξής:

"Επί δύο χρόνια τώρα ο δήμαρχος ταλαιπωρεί και υπονομεύει έργα που η προηγούμενη δημοτική αρχή από το 2006 είχε προγραμματίσει και εντάξει σε διάφορα προγράμματα με εξασφαλισμένες πιστώσεις και που θα έπρεπε να έχουν ήδη δοθεί προς χρήση στην κερκυραϊκή κοινωνία. Όπως λαϊκή αγορά, παράκαμψη αεροδρομίου, ανάπλαση εργατικών πολυκατοικιών, πεζοδρόμια Κοντοκαλίου, πεζοδρόμηση Ξενοφώντος Στρατηγού στο Μαντούκι, ασφαλτοστρώσεις ενδοχώρας- περαστικών περιοχών Κοντόκαλι- Γουβιά, ανάδειξη νέου φρουρίου και τόσα άλλα.

Αλλά αντί για έργα και ανάπτυξη και προγραμματισμό για τα επόμενα χρόνια ο κύριος Μικάλεφ μπορεί να περηφανεύεται για την αύξηση των ανταποδοτικών τελών, το πάρκιν, την αύξηση στον νερό της ΔΕΥΑΚ καθώς και τον αλόγιστο δανεισμό όπως επίσης και την απόλυση εργαζομένων"
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: