Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

Οι όψεις της κατάθλιψης στη σύγχρονη εποχή

Στο πλαίσιο της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και της αγωγής της κοινότητας πραγματοποιήθηκε στο σχολικό κέντρο του Δήμου Φαιάκων στην Κ. Κορακιάνα την Κυριακή 11/01/2009 επιστημονική ημερίδα με θέμα: «Οι όψεις της κατάθλιψης στη σύγχρονη εποχή». Διοργανωτές ήταν το οικοτροφείο «Κλειώ», το κέντρο υγείας Αγίου Μάρκου και το περιφερικό ιατρείο Άνω Κορακιάνας.
H εκδήλωση έγινε υπό την αιγίδα του Ιατρικού συλλόγου Κέρκυρας με την υποστήριξη του Δήμου Φαιάκων, και του σχολείου της Κ. Κορακιάνας στους οποίους οι οργανωτές εξέφρασαν τις θερμές ευχαριστίες τους.

Παρευρέθηκαν επίσης φορείς της τοπικής κοινότητας, επαγγελματίες υγείας διαφόρων ειδικοτήτων, η Διοίκηση του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου, εκπρόσωποι δημοσίων φορέων και κάτοικοι του Δήμου και γύρω περιοχών, η παρουσία των οποίων έστεψε με επιτυχία την ημερίδα..

Η κατάθλιψη είναι μια από τις πιο συνηθισμένες ψυχικές ασθένειες της εποχής μας και σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπων στον κόσμο. Στόχος της ημερίδας ήταν η ενημέρωση για την έγκαιρη αναγνώριση της κατάθλιψης και για την αναζήτηση επαγγελματικής βοήθειας, ώστε τελικά το άτομο που υποφέρει να ξαναβρεί τη ζωή του και να ξαναγίνει παραγωγικός και ευτυχισμένος. Τα ενημερωτικά έντυπα που μοιράστηκαν αποτελούν σημαντικό εργαλείο στον τομέα της πρόληψης.

Ομιλητές ήταν: Νεράντζη Μ. Τομεάρχης του ΨΝΚ, επιστημονικά υπεύθυνη του Οικοτροφείου Κλειώ, Μιχαλάκης Ν, Ιατρός, αναπληρωτής Δ/ντής του Κέντρου Υγείας. Α. Μάρκου, Κιρκίνη Ε, Γενικός Ιατρός, Επιμελήτρια Β΄ Περιφερικό Ιατρείο Α. Κορακιάνας, Κατσαρός Α, Ψυχίατρος Δ/ντης Κέντρου Ψυχικής Υγείας του ιατροπαιδαγωγικού κέντρου Κέρκυρας, Μίαρη Αικ. Ψυχολόγος, Κέντρου Ψυχικής Υγείας/ιατροπαιδαγωγικό κέντρο Κέρκυρας. Συντονιστής : Μαρτζούκος Α, Νευρολόγος, πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Κέρκυρας.

Οι πολίτες που επιθυμούν να κάνουν χρήση των υπηρεσιών ψυχικής υγείας μπορούν να απευθύνονται σε οποιαδήποτε πρωτοβάθμια υπηρεσία υγείας καθώς και στο Κέντρο ψυχικής υγείας και ιατροπαιδαγωγικό κέντρο Κέρκυρας: τηλ: 26610 44309, στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, εξωτερικά ψυχιατρικά ιατρεία: τηλ:26610 45600 και στα Κέντρα Διάγνωσης και Υποστήριξης του Υπουργείου Παιδείας (για παιδιά και εφήβους σχολικών μονάδων): τηλ. 26610 81055.

Δεν υπάρχουν σχόλια: