Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΚΑΛΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ

Έντονο προβληματισμό, συνεχίζει να προκαλεί η διαχείριση της κυκλοφορίας στο κέντρο της Κέρκυρας μετά το πρόσφατο, τραγικό θανατηφόρο τροχαίο.
Από την πλευρά του ο Δήμος Κερκυραίων συγκαλεί την προσεχή Δευτέρα σύσκεψη στο Φαληράκι προκειμένου να συζητηθεί ο νέος κυκλοφοριακός κανονισμός της πόλης παρουσία του μελετητή κ. Ποριώτη και όλων των αρμόδιων φορέων.

Σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου σχετικά με τα τελευταία δημοσιεύματα που αφορούν το πρόβλημα που δημιουργείται από τη διέλευση βαρέων οχημάτων στο κέντρο της πόλης ( Πλατεία Σαρρόκο), τονίζονται τα εξής:
“Από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής προτεραιότητα δόθηκε στα σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη.
Με επανειλημμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προσπαθήσαμε να αμβλύνουμε τα προβλήματα.
Γνωρίζαμε από την αρχή ότι για να αντιμετωπιστεί ουσιαστικά το κυκλοφοριακό θα έπρεπε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες υλοποίησης των παρακάμψεων και των χώρων στάθμευσης και σε αυτό δώσαμε ιδιαίτερη βαρύτητα.
Παρά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίσαμε πετύχαμε την συμβασιοποίηση του έργου «παράκαμψη αεροδρομίου», ένα σημαντικό έργο που θα δώσει την δυνατότητα στην πόλη να αναπνεύσει από το κυκλοφοριακό βάρος, καθώς και την παράκαμψη της «Πλατυτέρας».
Σχετικά με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (20-612 30/05/2005) για την οποία πολύς λόγος γίνεται τελευταία, θέλουμε να σημειώσουμε ότι ενώ τέθηκε σε ισχύ για 10 περίπου μέρες, εν συνεχεία καταργήθηκε χωρίς κάποια συγκεκριμένη απόφαση.
Η αλήθεια είναι ότι η εν λόγω απόφαση αποδείχθηκε στην πράξη ανεφάρμοστη, αυτό όμως δεν δικαιολογεί την κατάργηση της¨”.
Η ΤΡΟΧΑΙΑ
Δημοσιοποιώντας τη θέση της τροχαίας για την επίμαχη απόφαση του 2005, ο υποδιοικητής της τροχαίας Γ. Κουλούρης, σημείωσε ότι “δεν κοινοποιήθηκε ποτέ στην υπηρεσία αλλά και αν ακόμη αυτό είχε γίνει δε θα μπορούσε ποτέ να εφαρμοστεί, από τη στιγμή που δεν τοποθετήθηκαν ποτέ πινακίδες”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: