Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

Η ΟΕΒΕΚ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΠΑΡΕΠΙΔΗΜΟΥΝΤΩΝ

Με αφορμή τον θόρυβο που δημιουργήθηκε σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης για την μείωση του ειδικού τέλους από 2% σε 0,6 % που υποχρεούνταν οι επιχειρήσεις να προσθέτουν στο κόστος των αγαθών, πέραν του Φ.Π.Α. και αντίστοιχα να το αποδίδουν στους δήμους, το Δ.Σ. της Ο.Ε.Β.Ε.Κ. με την από 12-01-09 ομόφωνη απόφαση του επιθυμεί ανακοινώνει τα κάτωθι:

"Σκοπός αυτού του ειδικού τέλους είναι η συγκέντρωση χρημάτων και η ανταπόδοση του σε έργα και δράσεις τουριστικής ανάπτυξης και την αρμοδιότητα γι’ αυτό έχουν οι δήμοι της χώρας. Ουδέποτε μέχρι σήμερα οι δήμοι το χρησιμοποίησαν σύμφωνα με τον νόμο, παρά αποτελούσε ένα απλό έσοδο και όχι ειδικής ανταπόδοσης. Οι λόγοι είναι πολλοί, κυρίως η οικονομική στενότητα των δήμων για την οποία ευθύνεται το Ελληνικό κράτος και οι διοικήσεις των δήμων που στην πλειονότητα τους δεν είναι επαρκείς ώστε να επιτυγχάνουν χρήστες διαχείρισης και σε καμία περίπτωση οι ΜΜΕ και οι επαγγελματίες οι οποίοι είναι η αγελάδα που αρμέγουν όλοι, κράτος και δήμοι ποικιλοτρόπως.

Πάγια θέση των επαγγελματικών και εμπορικών κλάδων είναι η κατάργηση κάθε ειδικού τέλους που επιβαρύνει τα προϊόντα και αγαθά, κάνει την χώρα λιγότερο ανταγωνιστική.

Το Δ.Σ. της Ο.Ε.Β.Ε.Κ. γνωρίζει σε όλους ότι οι ΜΜΕ της Κέρκυρας είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμες να συνεισφέρουν αν έτος για την δημιουργία ενός ειδικού ταμείου με σκοπό την τουριστική προβολή και ανάπτυξη, με την προϋπόθεση να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια και συμμετοχή στις αποφάσεις για την διάθεση των κονδυλίων και την διασφάλιση της ανταποδοτικότητας τους".

Δεν υπάρχουν σχόλια: