Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Αναφορά προς τα αρμόδια Υπουργεία κατέθεσε η βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ Άντζελα Γκερέκου, στις 14/1 ύστερα από την κοινοποίηση εγγράφου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κέρκυρας, το οποίο απεστάλη προς τους κ.κ. Υπουργούς Απασχόλησης και Κοινωνικής Πρόνοιας και Δικαιοσύνης και αναφέρεται σε υποστελέχωση της Επιθεώρησης Εργασίας στο νομό.
Το πλήρες κείμενο του Εγγράφου του Εργατικού Κέντρου, έχει ως εξής:
«Με το έγγραφό μας αυτό θέλουμε για μια ακόμη φορά να σας ενημερώσουμε για το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με το τμήμα της Κοινωνικής Επιθεώρησης στο Νομό της Κέρκυρας εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού.
Επανειλημμένα και σε παλαιότερα έγγραφα μας σας έχουμε επισημάνει τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού του τμήματος της κοινωνικής επιθεώρησης Κέρκυρας και το οποίο αυτή την στιγμή είναι ακόμη μεγαλύτερο αφού δυο ακόμη υπάλληλοι που υπηρετούσαν αποχώρησαν λόγω συνταξιοδότησης με το νέο έτος.
Εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού η Επιθεώρηση Εργασίας έχει αδυναμία να παρέμβει και να ελέγξει τις 10.000 επιχειρήσεις περίπου του Ιδιωτικού Τομέα με αποτέλεσμα να υπάρχουν εργαζόμενοι κυρίως Ξεν/λοι και εποχιακά εργαζόμενοι που δεν έχουν πληρωθεί ακόμα τους μισθούς και τα Δώρα Χριστουγέννων του 2008, αλλά και καθημερινά έχουμε καταγγελίες για απολύσεις από διάφορες επιχειρήσεις οι οποίες δεν προλαβαίνουν να διεκπεραιωθούν.
Αλήθεια πως αντιλαμβάνεται το Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας τον έλεγχο και την πάταξη των αυθαιρεσιών της εργοδοσίας αφού δεν υπάρχουν επιθεωρητές.
Επειδή θεωρούμε ότι αν δεν στελεχωθεί άμεσα με προσωπικό το τμήμα της Κοινωνικής Επιθεώρησης Κέρκυρας θα εξακολουθήσει να υπάρχει τεράστια παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας με ανασφάλιστους και απλήρωτους εργαζόμενους ζητάμε για μια ακόμη φορά την άμεση στελέχωση του τμήματος της Κοινωνικής Επιθεώρησης Κέρκυρας με την πρόσληψη ενός οδηγού (σας επισημαίνουμε ότι υπάρχει αυτοκίνητο της υπηρεσίας το οποίο είναι εντελώς αδρανοποιημένο εδώ και 4 χρόνια) αλλά και την πρόσληψη δέκα (10) τουλάχιστον επιθεωρητών εργασίας οι οποίοι θα καλύψουν τις ανάγκες της υπηρεσίας και θα μπορούν σε καθημερινή βάση πρωί και απόγευμα να ελέγχουν τις επιχειρήσεις για να σταματήσει επιτέλους το φαινόμενο της μαύρης ανασφάλιστης και απλήρωτης εργασίας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: