Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΛΣΙΝΚΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ Η Π.Ι.Ν.

Ολοκληρώθηκε στο Ελσίνκι της Φιλανδίας με την συμμετοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων η τουριστική έκθεση ΜΑΤΚΑ 2009, η μεγαλύτερη τουριστική έκθεση των Σκανδιναβικών χωρών.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία συνολικά επισκέφτηκαν την έκθεση 85.963 άτομα ενώ οι εκθέτες έφτασαν τους 1181.

Οι επισκέπτες έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την Ελλάδα και για τα Ιόνια Νησιά. Άλλωστε η Ελλάδα παραμένει χρόνια τώρα, ένας από τους πιο αγαπημένους προορισμούς διακοπών των Φιλανδών.

Φέτος το κοινό παρουσίασε ιδιαίτερη προτίμηση για ταξίδια χωρίς την μεσολάβηση κάποιου ταξιδιωτικού οργανωτή (tour operator). Παρατηρείται ότι όλο και πιο πολλοί άνθρωποι παντού -ειδικά σε Σκανδιναβικές χώρες - χρησιμοποιούν το ηλεκτρονικό σύστημα, όταν σχεδιάζουν τις διακοπές τους. Αυτό γίνεται περισσότερο με τις κρατήσεις αεροπορικών και ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι ολοένα και πιο πολλοί Φιλανδοί επιθυμούν να κλείσουν μέσα από το internet και το χώρο της διαμονής τους, κατά την διάρκεια των διακοπών τους. Έτσι υπήρξαν αρκετές ερωτήσεις για το που θα μπορέσουν να αναζητήσουν πληροφορίες, αλλά και για το πως θα βρουν ένα καλό ενημερωτικό site σχετικά με το θέμα (με αναφορά σε τιμές για βίλες και διαμερίσματα).Οι επισκέπτες στο περίπτερο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ενδιαφέρονταν για διαμονή 3 βδομάδων μέχρι ενός μήνα.

Πέρα από τις συνηθισμένες ερωτήσεις και συμβουλές, φέτος παρουσιάστηκε έντονο ενδιαφέρον για τις δυνατότητες που υπάρχουν για καταδύσεις στα Ιόνια Νησιά, καθώς και για πεζοπορίες (οργανωμένες και μη), δηλαδή γενικότερα για τις δραστηριότητες στην φύση.

Στην έκθεση παραβρέθηκαν :Από την Λευκάδα κος Ι. Ψωμάκης τουριστικός πράκτορας, από την Κέρκυρα κα Χ. Βασιλειάδου Δ/ντρια της Δ/νσης Τουρισμού , από την Κεφαλονία & Ιθάκη κος Θ. Φλωράτος Γενικός Γραμματέας Νομαρχίας , κα Σάννα Ράντανεν ξεναγός.

Την ευθύνη του περιπτέρου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων είχε η ΕΤΙΝ ΑΕ. Η κα Σάννα Ράντανεν ήταν υπεύθυνη συνολικά για το περίπτερο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: