Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

ΣΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΥΠ.ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ


Σε αποκλεισμό των (3) υπηρεσιών του Υπ. Πο. στο νομό προχώρησαν σήμερα συμβασιούχοι, εργαζόμενοι εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την αντίδρασή τους σε “φαινόμενα απολύσεων και εμπαιγμού” απο πλευράς υπουργείου.
“Διαμαρτυρόμαστε για τον εμπαιγμό που υπάρχει από το υπΠΟ με μηδαμινές χρηματοδοτήσεις, με αποψιλωμένες υπηρεσίες. Είμαστε εδώ και δίνουμε μια πρώτη απάντηση. Θα συνεχίσουμε δυναμικά μέχρι να λυθεί το ζήτημα χωρίς να χρειάζεται οι συνάδελφοί μας να πληρώνουν τεράστια ποσά σε δικηγόρους για ασφαλιστικά μέτρα διεκδικώντας την σταθερή και μόνιμη δουλειά” δήλωσε η γραμματέας του σωματείου Μυρσίνη Χαραλάμπους.
Οι κινητοποιήσεις όπως πρόσθεσε θα συνεχιστούν Σήμερα θα αποκλείσουν το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης και μέσα στο μήνα θα κατεβούν στην Αθήνα γιαν να συνομιλήσουν με τον υπουργό “όχι για να παζαρέψουμε αλλά για να απαιτήσουμε την δουλειά μας που καλύπτουμε πάγιες συνεχείς και διαρκείς ανάγκες”
Ανέφερε ακόμη ότι στη Κέρκυρα, το 2008 δούλευαν στην Η ΕΠΚΑ, στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης και στην 21η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων περίπου 200 εργαζόμενοι και σήμερα εργάζονται περίπου 15.

Δεν υπάρχουν σχόλια: