Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2009

ΕΓΓΡΑΦΟ ΝΟΜΑΡΧΗ ΣΤΟΝ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΓΑΡΙΤΣΑΣ

Έγγραφο με το αίτημα χρηματοδότησης της αποκατάστασης του πεζοδρομίου στον παραλιακό της Γαρίτσας, απέστειλε σήμερα στον Υπουργό Εσωτερικών ο Νομάρχης Κέρκυρας Στέφανος Πουλημένος.

Το έγγραφο κοινοποιείται στους Βουλευτές Κέρκυρας, τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, τον Δήμαρχο Κερκυραίων, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΚΕ και την 6η Εφορεία Νεοτέρων Μνημείων.

Ο κ. Πουλημένος, αναφέρει τα εξής:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,


Δεχτείτε παρακαλώ – μαζί με τις καλύτερες ευχές για το Νέο Έτος – ένα εξαιρετικά επείγον αίτημα όλων των Κερκυραίων.


Στις 8 Δεκεμβρίου 2008, η Κέρκυρα επλήγη από πρωτοφανή καταιγίδα με θυελλώδεις ΝΑ ανέμους, εντάσεως 10 - 11 Μποφώρ, που προκάλεσαν και ισχυρή θαλασσοταραχή. Πέραν των άλλων προβλημάτων οι ισχυροί κυματι-σμοί έπληξαν και το παραλιακό τείχος κατά μήκος του δρόμου και πεζο-δρομίου από το προάστιο Γαρίτσα έως τις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Κέρκυρας, πλάι στο Παλαιό Φρούριο, αγαπημένη περιπα-τητική διαδρομή Κερκυραίων και επισκεπτών.


Το τείχος αυτό και το παρακείμενο πεζοδρόμιο, έχουν κατασκευαστεί από τον διατελέσαντα και Πρωθυπουργό, Δήμαρχο Κερκυραίων Γεώργιο Θε-οτόκη, στα τέλη του 19ου αιώνα. Η θεμελίωσή του έχει από ετών υποσκαφτεί, ενώ οι τελευταίοι ισχυροί κυματισμοί επέφεραν το τελειωτικό κτύπημα, με κα-ταστροφή και κατάρρευση τμημάτων του τείχους και του πεζοδρομίου και με άμεσο κίνδυνο για τον παρακείμενο, μεγάλης κυκλοφορίας παραλιακό δρόμο.


Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας εκπόνησε επειγό-ντως μελέτη άμεσης αποκατάστασης εσωτερικά του τείχους προς τον δρόμο, ενώ για τα σωστικά έργα στο ίδιο τείχος και τα έργα προστασίας του από τη θάλασσα, εκπονεί μελέτη ο Οργανισμός Λιμένα Κέρκυρας, συνεργα-ζόμενος με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού.


Ο προϋπολογισμός για την παρέμβαση που προβλέπεται στη μελέτη της Νομαρχίας - αντίγραφο της οποίας συνοδεύει την παρούσα επιστολή μας - ανέρχεται σε 800.000 ευρώ.


Αξιότιμε κ. Υπουργέ,


Γνωρίζετε καλύτερα από όλους τις οικονομικές δυνατότητες των Νο-μαρχιακών Αυτοδιοικήσεων. Παρακαλούμε λοιπόν για την άμεση κατά το δυ-νατόν χρηματοδότηση του έργου από έκτακτους πόρους, καθώς η παρέμβα-ση αφορά την πιο ευαίσθητη και με μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον περιοχή της πόλης της Κέρκυρας, πρέπει δε να ολοκληρωθεί πριν το ερχόμενο Πάσχα.


Με τη βεβαιότητα ότι θα εξαντλήσετε κάθε δυνατότητα και θα ανταπο-κριθείτε θετικά στο επείγον αίτημά μας, Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και ευχόμαστε και πάλι Υγεία και Δύναμη για ένα Δημιουργικό Νέο Έτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: