Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Oικολόγοι-Πράσινοι: Σωστά απορρίψαμε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ


Οι Οικολόγοι -Πράσινοι απέρριψαν πρόταση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για συμμετοχή τους στην κυβέρνηση.Οι υποψήφιοι βουλευτές Κέρκυρας του κόμματος Δ. Φαναριώτης και Βέρα Κορωνάκη εκτίμησαν ότι ήταν η πλέον σωστή πολιτική απόφαση.
“Πρόκειται για πρόταση χωρίς αντίκρυσμα γιατί το ΠΑΣΟΚ, δεν είχε ακόμα ανακοινώσει το πρόγραμμά του. Επομένως, δε θα μπορούσαμε να έχουμε κυβερνητική συνεργασία. Επίσης ξεκαθαρίσαμε, πριν τις εκλογές, ότι οι Οικολόγοι-Πράσινοι συνεργάζονται με όλα τα κόμματα, αλλά μόνο σε προγραμματικό επίπεδο και όχι σε κυβερνητικό. Η απόρριψη της πρότασης αυτής απέδειξε ότι στόχος μας δεν είναι η εξουσία, αλλά η προγραμματική συνεργασία για να πετύχουμε” ανέφερε ο κ. Φαναριώτης.
Στο ίδιο πνεύμα και η κ. Κορωνάκη που τόνισε ότι οι Οικολόγοι-Πράσινοι έπραξαν αυτό που είχαν αποφασίσει στο πρόσφατο συνέδριο τους δηλαδή να συνεργαστούν με κάποια κυβέρνηση όταν γίνει συζήτηση, διάλογος και διαφανούν οι πιθανές συγκλήσεις και αποκλίσεις.

Σύγχυση με

την πρόταση του ΠΑΣΟΚ


Απευθείας στην κ. Μαρία Βασιλάκου, βουλευτή και αναπληρώτρια πρόεδρο των Πρασίνων της Αυστρίας, που στις ευρωεκλογές συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο των Οικολόγων Πρασίνων, και όχι στον κ. Νίκο Χρυσόγελο, έγινε από πλευράς ΠΑΣΟΚ η πρόταση για τη θέση υφυπουργού στο υπουργείο νέο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Η κυρία Βασιλάκου ζήτησε χρόνο για να συνεννοηθεί με την Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πρασίνων, η οποία απάντησε αρνητικά στο αίτημα.
Σύγχυση, ωστόσο, προκλήθηκε όταν διέρρευσε πως η πρόταση απευθυνόταν προς τον κ. Νίκο Χρυσόγελο. Σύμφωνα με την “Ελευθεροτυπία”, ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Ελενόπουλος διέψευσε την παραπάνω πληροφορία, λέγοντας πως ουδεμία πρόταση έγινε στους Πράσινους και στον κ. Χρυσόγελο, παρά μόνο σε πρόσωπο και δη στην κ. Μαρία Βασιλάκου.

Μετά την εξέλιξη αυτή, ο κ. Χρυσόγελος δήλωσε στην εφημερίδα:

“Δεχθήκαμε ένα τηλεφώνημα από το γραφείο του κ. Γερουλάνου -όπως μας είπαν- που μας γινόταν πρόταση για την ανάληψη του υπουργείου Περιβάλλοντος (σ.σ. από τον ίδιο τον κ. Χρυσόγελο). Αρνηθήκαμε και περιμέναμε από το ΠΑΣΟΚ να προβεί σε ανακοίνωση του θέματος.
Επειδή όμως η είδηση διέρρευσε στα κανάλια (όχι από μας) υποχρεωθήκαμε να βγάλουμε ανακοίνωση πρώτοι.
Στη συνέχεια τηλεφωνήσαμε εμείς στο γραφείο του κ. Γερουλάνου, απ' όπου μας είπαν ότι δεν είχαν προηγουμένως καμία επικοινωνία μαζί μας.
Και μπήκαμε σε σκέψεις. Πάντως, όπως μας είπε η κ. Μαρία Βασιλάκου έγινε και σε εκείνη κρούση από το γραφείο του κ. Παπακωνσταντίνου να αναλάβει ένα υφυπουργείο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: