Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

ΝΟΔΕ Ν.Δ.: Εκκληση Κ. Σπίνουλα για ψυχραιμία


Εκκληση για ψυχραιμία παρά το μέγεθος της ήττας στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής, απευθύνει ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ της Ν.Δ. Κ. Σπίνουλας. Σε σχετική χθεσινή του δήλωση, αναφέρει ακόμη ότι η Οργάνωση του κόμματος στάθηκε σε ίση απόσταση από τα πολιτικά γραφεία των υποψηφίων βουλευτών.
Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Σπίνουλα έχει ως εξής:
Είναι χρέος μου να ευχαριστήσω όλους και όλες, όσοι πήραν μέρος στο εκλογικό αγώνα της 4ης Οκτωβρίου του 2009 και βοήθησαν ώστε οι εκλογές να διεξαχθούν απρόσκοπτα, χωρίς σοβαρά προβλήματα, σε κλίμα ευπρέπειας και αλληλοσεβασμού όπως ταιριάζει στο πολιτικό πολιτισμό όλων των Κερκυραίων.
Ιδιαίτερα ευχαριστώ την εκλογική επιτροπή για την συμβολή της και την στήριξη των προσπαθειών μας προκειμένου να προβληθούν οι ιδεολογικές αρχές της παράταξης μας και το όλο κυβερνητικό μας έργο σε επίπεδο νομού.
Την επόμενη Δεύτερα της 19:00 μ.μ. θα συγκαλέσω την εκτελεστική επιτροπή της ΝΟ.Δ.Ε. Κέρκυρας (ΝΟΜ.Ε.Κ.Ε. )για να συζητήσουμε διαδικαστικά θέματα.
Το αποτέλεσμα είναι γνωστό, η παράταξη υπέστη μία πολύ σοβαρή ήττα, χωρίς καμιά απολύτως αμφιβολία.
Αυτή η απρόσμενη και πρωτόγνωρη ήττα οδήγησε τον Πρόεδρο μας, τον Κώστα Καραμανλή, στη θαρραλέα απόφαση να αναλάβει την ευθύνη και να παραιτηθεί από αρχηγός, παραμένοντας απλός βουλευτής.
Ο Κώστας Καραμανλής, για όλους εμάς οδήγησε τέσσερις φορές την παράταξη μας σε νίκες, δύο σε εθνικές και δύο σε ευρωεκλογές.Σε ένα μήνα στο έκτακτο συνέδριο θα εκλεγεί ο νέος αρχηγός.Σε αυτή την κρίσιμη χρονική περίοδο οφείλουμε όλοι να δείξουμε ψυχραιμία όσο και αν μας πληγώνει το μέγεθος της ήττας.
Ασφαλώς υπάρχουν και αιτίες και αίτιοι. Στο έκτακτο συνέδριο,ολα αυτά θα ξεκαθαριστούν και όλοι μας θα κάνουμε την κριτική και την αυτοκριτική μας.
Κατανοούμε τις πικρίες και τις δυσαρέσκειες και είναι πολύ φυσικό μια τόσο μεγάλη ήττα να φέρνει γκρίνια.Είναι φυσικό ο αγώνας της σταυροθηρίας των υποψηφίων του ίδιου συνδυασμού να φτάνει και σε ακρότητες.
Εμείς σαν Οργάνωση σταθήκαμε σε ίση απόσταση από τα πολιτικά γραφεία των Υποψηφίων μας.
Αν υπάρχουν συγκεκριμένες και ονομαστικές καταγγελίες είμαστε πρόθυμοι να τις αξιολογήσουμε εφαρμόζοντας ό,τι προβλέπεται από το Καταστικό του κομματός μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: