Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Σε Δημοτικό και Νομαρχιακό Συμβούλιο η αξιοποίηση του παλιού νοσοκομείου


Η μελλοντική χρήση του κτιρίου του παλιού Νοσοκομείου, αφού λειτουργήσει το νέο, αναμένεται να κυριαρχήσει την προσεχή εβδομάδα στην τοπική επικαιρότητα, καθώς το θέμα αυτό, θα απασχολήσει τόσο τη συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου Κερκυραίων (την Δευτέρα) όσο και του Νομ. Συμβουλίου, την Τρίτη.
Σήμερα μετά από σχετικό ερώτημα ο Νομάρχης Στεφ. Πουλημένος, αφού υπενθύμισε ότι η εισήγησή του για το συγκεκριμένο θέμα έχει διανεμηθεί από τον περασμένο Ιούλιο και δεν αποτελεί νέο κείμενο, σημείωσε πως ο χώρος του παλιού Γ.Ν.Κ. είναι ζωτικός για τη λειτουργία της πόλης.
“Ιεραρχώντας τις ανάγκες της πόλης, καλούμαστε να τις αντιμετωπίσουμε αξιοποιώντας αυτό το οικόπεδο.
Λαμβάνουμε ως πιθανότερη εκδοχή την κατεδάφιση αυτού του κτιρίου και στα 14 στρέμματα, πρέπει να αντιμετωπίσουμε ανάγκες σχολικής στέγης και χώρων στάθμευσης.
Πρέπει παράλληλα ,να αντιμετωπίσουμε ανάγκες πρόνοιας και ανάγκες που σχετίζονται με τη λειτουργία εγκαταστάσεων, για την προσφορά υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας, όπως το αστικό κέντρο υγείας για την πόλη της Κέρκυρας”.
Από την άλλη, τόνισε ότι δογματική τοποθέτηση για την χρήση του οικοπέδου δεν υπάρχει.
«Δεν απορρίπτουμε πολύ καλές προτάσεις που έχουν κατατεθεί και η μοναδική επιδίωξη μας είναι να συμβάλουμε και να εμπλουτίσουμε τον προβληματισμό και τις προτάσεις που κατατίθενται για την αξιοποίηση αυτού του χώρου. Πρωτεύοντα και βασικό λόγο για την χρήση του χώρου έχει ο Δήμος Κερκυραίων».

Ο Δήμαρχος Κερκυραίων

Σε πρόσφατη παρέμβασή του για το ίδιο θέμα, ο Δήμαρχος Κερκυραίων Σωτ. Μικάλεφ, είχε επισημάνει ότι, από πλευράς Δήμου, έχει ωριμάσει το θέμα με σειρά συζητήσεων με τους φορείς και τους εκπροσώπους των κομμάτων για να καταγραφούν οι επιθυμίες και η εμπειρία τους.
«Στο Δημοτικό Συμβούλιο θα εκφραστεί η πιο ουσιαστική θέση. Ο Δήμος θα συζητήσει το σύνολο των απόψεων», ανέφερε ο Δήμαρχος και πρόσθεσε ότι, με την απόφαση της Κυβέρνησης να μεταβιβάσει την πρωτοβάθμια περίθαλψη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, «δίδεται ένα ηχηρό μήνυμα ώστε να πάψουν κάποιοι να ορέγονται το κτίριο του παλιού Νοσοκομείου.
Εκεί θα πρέπει να αναπτυχθεί και πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, σε συνδυασμό με κοινωφελείς πρωτοβουλίες και δράσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: