Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Στο "κόκκινο" η ανεργία στην Κέρκυρα

Αρκετές, μικρές κυρίως κερκυραικές επιχειρήσεις, έχουν βάλει “λουκέτο” το τελευταίο διάστημα, εξέλιξη που έχει δείξει την...πόρτα της ανεργίας σε πολλούς εργαζομένους.
Η πρόεδρος του ΕΚΚ Σοφία Λίβερη εκτιμά δήλωσε ότι με μία αποτίμηση που έχει κάνει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος και πιο συγκεκριμένα το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, 100.000 εργαζόμενοι έχουν χάσει μέσα σε έναν χρόνο τη δουλειά τους.
Αυτοί οι εργαζόμενοι προέρχονται κυρίως από το εμπόριο και την παροχή υπηρεσιών.
“Η νέα Κυβέρνηση πρέπει να στηρίξει τους άνεργους οι οποίοι στην πλειονότητα τους είναι νέοι και μάλιστα νέοι οι οποίοι διαθέτουν πτυχία και δεν μπορούν να βρουν στο αντικείμενό τους εργασία, ενώ παράλληλα, υπάρχουν και πολλοί άνεργοι μεγάλης ηλικίας οι οποίοι πλέον αδυνατούν να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα ένσημα για να βγουν στην σύνταξή τους.
Στη συνάντηση που έγινε με το προεδρείο της ΓΣΕΕ και τον αρμόδιο Υπουργό Α. Λοβέρδο, τέθηκαν όλα αυτά αλλά και οι πολιτικές που θα πρέπει να ακολουθηθούν στην επόμενη περίοδο για να εξαλειφθούν όλα αυτά τα φαινόμενα.
“Το ΕΚΚ έχει στοιχεία για τους άνεργους του τελευταίου κυρίως διαστήματος που δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά.
Στην Κέρκυρα υπάρχει μια αυξητική τάση της ανεργίας, η οποία κατά τους θερινούς μήνες ανέρχεται στο 5-6% το οποίο το χειμώνα ανέρχεται στο 10%” κατέληξε η πρόεδρος του Εργ. Κέντρου.
“Η ανεργία στην Κέρκυρα βρίσκεται σε πάρα πολύ υψηλά επίπεδα, ακόμα και το κατά τους θερινούς μήνες. Από την άλλη, κατά την χειμερινή περίοδο, χτυπάει «κόκκινα» σημειώνοντας διψήφιο νούμερο” σημείωσε από την πλευρά του το μέλος της Ν.Ε. του ΚΚΕ Σπ. Σαμοίλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: