Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Προβληματισμού...συνέχεια για τον "Καποδίστρια 2"

Συνεχίζεται ο προβληματισμός μεταξύ των Δημάρχων και σε τοπικό επίπεδο, γύρω από τις προθέσεις της κυβέρνησης να προχωρήσει στον Καποδίστρια 2.
Την άποψη ότι θα πρέπει να λήξει το ζήτημα και να προχωρήσει η διοικητική μεταρρύθμιση εξέφρασαν οι Δήμαρχοι Κερκυραίων και Θιναλίων κ.κ. Μικάλεφ, Βάρελης, ενώ από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αχιλλείων Τ. Καρύδης εκτιμά ότι δύσκολα θα προχωρήσει η διοικητική μεταρρύθμιση, γιατί χρειάζεται χρόνος για διαβούλευση αλλά και η εξασφάλιση των απαιτούμενων οικονομικών πόρων.
“Δεν πάει άλλο να συνεχίζουμε με δήμους μικρούς που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στον προορισμό τους. Το ΠΑΣΟΚ διαχειρίζεται την πολιτική εξουσία ως κυβέρνηση και πρέπει να είναι συνεπές ως κόμμα για να προχωρήσει την Διοικητική μεταρρύθμιση”, σημείωσε ο κ. Μικάλεφ.
“Επιτέλους πρέπει να τελειώσει το θέμα αυτό. Πουθενά σε καμιά χώρα της Ευρώπης δεν το συζητούν. Έχουν καταλήξει πλέον πως θέλουν την αυτοδιοίκηση τους” σημείωσε ο κ Βάρελης.
Η πρόταση του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης για συνένωση των Δήμων Κερκυραίων, Αχιλλείων, Παρελίων και Φαιάκων είναι εκτός πραγματικότητας.
Μια τέτοια κατανομή στο κέντρο του νομού δεν μπορεί να προσφέρει θετικά και ιδιαίτερα στους περιφερειακούς Δήμους Αχιλλείων, Παρελίων και Φαιάκων.
Αντιθέτως, ανταπόκριση βρίσκει μια πρόταση που θα αφήνει στο Δήμο Κερκυραίων μόνο του, με δημιουργία επιπλέον 3 ή 4 Δήμων.
Πάντως, θεωρώ ότι πολύ δύσκολα θα προχωρήσει η διοικητική μεταρρύθμιση γιατί χρειάζεται πάνω απ’ όλα απαιτούμενος χρόνος για διαβούλευση αλλά και η σξασφάλιση των απαιτούμενων οικονομικών πόρων”
επεσήμανε ο Τ. Καρύδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: