Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Μανιφέστο για μια νέα Κεντροδεξιά


Συγκεκριμένη πρόταση για τη μετεξέλιξη της Νέας Δημοκρατίας σε ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκό κόμμα υποβάλλουν, με κοινό τους άρθρο στην κυριακάτικη «Καθημερινή", τρεις πρώην υπουργοί της κυβέρνησης Καραμανλή, οι κ. Νίκος Δένδιας, Γιάννης Παπαθανασίου και Κωστής Χατζηδάκης.
Οι τρεις υπογραμμίζουν συγκεκριμένα ότι η Ν.Δ. πρέπει να ασκήσει αντιπολίτευση ουσίας και «να μη διστάσει να στηρίξει δημόσια και ξεκάθαρα σωστές αποφάσεις της κυβέρνησης», αλλά και «να είναι ένα βήμα μπροστά από το ΠΑΣΟΚ σε ζητήματα διαφάνειας, θεσμικού εκσυγχρονισμού και περιβαλλοντικής ευαισθησίας».
Η παρέμβαση των τριών αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς συμπίπτει με την επίσημη έναρξη της μάχης της διαδοχής και φιλοδοξεί να μεταφέρει τη συζήτηση στην ουσία, δηλαδή στο ιδεολογικό στίγμα που πρέπει να αποκτήσει η Ν.Δ., πέρα από τα πρόσωπα.
Είναι ενδεικτικό ότι χαρακτηρίζουν αυτονόητο πως «ο νέος πρόεδρος θα έχει τη στήριξη όλων», επισημαίνουν όμως «ότι είναι αναγκαίο να διαμορφωθεί παράλληλα ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκό, πολιτικό πλαίσιο για τη Νέα Δημοκρατία».
katnimerini.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: