Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Σύγκλιση απόψεων για το παλιό Νοσοκομείο


Ενώ το βράδυ η μελλοντική χρήση του παλιού Γ.Ν.Κ. πρόκειται να συζητηθεί στο Νομ. Συμβούλιο, το Δημοτ. Συμβούλιο Κερκυραίων στη συνεδρίαση της Δευτέρας, τάχθηκε θετικά,ως προς την άμεση διεκδίκηση της απόδοσης του οικοπέδου στο Δήμο, καθώς και υπέρ “της άμεσης ανάθεσης μελέτης για τη δημιουργία στο χώρο πολυώροφου υπογείου πάρκινγκ από τα έσοδα του οποίου, θα συντηρείται η υπέργεια κατασκευή μονάδας πρωτοβάθμιας υγείας και παροχής προνοιακής φροντίδας”.
Σύμφωνα με τη εισήγηση του Δημάρχου Κερκυραίων Σωτ. Μικάλεφ “δεν νοείται σύγχρονη πόλη χωρίς μονάδα υγείας στο κέντρο της, δεν μπορούμε να μιλάμε για κοινωνική μέριμνα, κοινωνικά πρόνοια αν δεν μπορούμε να παρέχουμε στους δημότες μας πρωτοβάθμια φροντίδα σε κοντινή απόσταση από τα σπίτια τους”.
Σημειώνεται ότι το Δ.Σ. Κερκυραίων στην κατεύθυνση επίτευξης ομοφωνίας των φορέων της Κέρκυρας για την αξιοποίηση του κτιρίου του υφιστάμενου νοσοκομείου, αποφάσισε ομόφωνα, να ζητήσει από τη Νομαρχία να μην συζητήσει το θέμα στην (χθεσινή) συνεδρίαση του Ν.Σ. προκειμένου να διαμορφωθεί κοινή πρόταση.
Τρεπεκλής-Μπούκας
“Αν θέλουμε να οργανώσουμε δομές που αφορούν την Τ.Α. πρέπει να έρθει το οικόπεδο στο Δήμο, ώστε να γίνει η επιλογή μας. Αν πρόκειται για δομές προσανατολισμένες στην πρόνοια τότε δεν υπάρχει λόγος να έρθει στη χρήση του, Δήμου αλλά να διεκδικήσουμε το Υπουργείο Υγείας να οργανώσει τη συγκεκριμένη δομή” τόνισε ο Γ.Τρεπεκλής που ζήτησε να υπάρξει συνεργασία με τη Νομαρχία, διαβούλευση και εκπόνηση μελέτης από το ΤΕΕ για την στατικότητα του κτιρίου.
“Κατεδάφιση του υπάρχοντος κτίσματος, το οικόπεδο να περιέλθει στην ιδιοκτησία του Δήμου να γίνει υπόγειος χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων με πρόβλεψη χώρου αναγκών σε οχήματα για την εξυπηρέτηση αναγκών χρηστών υγείας (ασθενοφόρων) και αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για κτίσμα που θα εξυπηρετεί κοινωνικές πολιτικές του Δήμου και του Νομού στη κατεύθυνση δημιουργίας Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου” ζήτησε ο Μ. Μπούκας.
Το Ψήφισμα
Μετά την συζήτηση του θέματος , το Δημοτικό Συμβούλιο εξέωσε ομόφωνα το εξής ψήφισμα:
1. Να παραμείνει η χρήση του ακινήτου του Παλαιού Νοσοκομείου στον τομέα της Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας με τη λειτουργία του σε Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου, σε συνδυασμό με την επιδίωξη και άλλων λύσεων, όπως δημιουργία χώρων στάθμευσης.
2. Να διεκδικηθεί η παραχώρηση του όλου ακινήτου στο Δήμο Κερκυραίων και να εξουσιοδοτηθεί ο Δήμαρχος Κερκυραίων προς τούτο.
3. Να ζητηθεί από το Νομαρχιακό Συμβούλιο να αναβάλλει τη συζήτηση του σχετικού θέματος στο (σ.σ. χθεσινό) Συμβούλιό του, ώστε να υπάρξει συμπαράταξη των κερκυραϊκών δυνάμεων στο κοινό αίτημα και για την αρωγή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης προς τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Κερκυραίων.
4. Συγκροτεί Επιτροπή αποτελούμενη από τους κ.κ.
α). Χρυσόστομο Μπούκα β). Αλέξανδρο Πουλ γ). Σπυρίδωνα Αντωνάκη,δ). Σπυρίδωνα Μανωλάτο ε). Σπυρίδωνα Ζουμπουλίδη
Η οποία θα διερευνήσει τις ακριβείς δυνατότητες λειτουργίας του ακινήτου του Παλαιού Νομαρχιακού Νοσοκομείου, σύμφωνα με τα παραπάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: