Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού

Η ραγδαία μεταβολή του καιρού στην περιοχή μας, έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες μικροπροβλήματα σε θάλασσα και ξηρά.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία επενέβη σε 5 περιπτώσεις κοπής δέντρων στις περιοχές Πελέκα, Τεμπλόνι, Κοντόκαλι, Τσάκι Μπενιτσών και Στρινίλα. Επίσης επενέβη σε 4 αντλήσεις υδάτων από οικίες και αποθήκες.
Παράλληλα μέχρι το απόγευμα της Τρίτης τα δρομολόγια από και προς Ηγουμενίτσα εκτελούνταν μόνο με κλειστού τύπου πλοία.
Για την Πέμπτη και την Παρασκευή προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το ανατολικό Αιγαίο, όπου τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα.
Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν την Πέμπτη στα ορεινά της ηπείρου και της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο την Παρασκευή, αλλά το σκηνικό δεν θα αλλάξει πολύ το Σάββατο, οπότε αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στο ιόνιο, τα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, τα νησιά του ανατολικού αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται από το μεσημέρι και από τα δυτικά.
Σε ετοιμότητα οι αρχές
Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι αρχές του νομού για την αντιμετώπιση πιθανών περιστατικών ενόψει της κακοκαιρίας.
Σύμφωνα με τον αντινομάρχη Κώστα Λέσσης “οι περισσότεροι επαρχιακοί δρόμοι δεν είναι σε καλή κατάσταση.
Η προσπάθεια της Ν.Α. για την αντιμετώπιση και βελτίωση του οδικού δικτύου συνεχίζεται. Έχουμε βελτιώσει το 8-9% και σίγουρα δεν σημαίνει ότι σταματάμε εδώ. Οι εργολαβίες είναι σε εξέλιξη και κάθε μέρα βελτιώνουμε τους δρόμους. Κάνουμε καθημερινά επισκέψεις σε χωριά και καταγράφουμε τα προβλήματα. Όπου προκύψει και ότι προκύψει άμεσα θα παρέμβουμε».
Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Μάμαλος παραδέχτηκε την άσχημη εικόνα του οδικού δικτύου ενώ σημείωσε ότι ο Δήμος αναμένει χρηματοδότηση για βελτίωση συγκεκριμένων δρόμων.
Τέλος από πλευράς της ΔΕΥΑΚ σύμφωνα με τον πρόεδρο Δημήτρη Πουλιέζο, με τα μέσα που διαθέτει, η επιχείρηση είναι στη διάθεση των επαγγελματιών.
“Η αρμόδια υπηρεσία ασχολείται με τον καθαρισμό των φρεατίων, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Απαιτείται η υλοποίηση του έργου απορροής των ομβρίων της Ι. Θεοτόκη και της τάφρου του νέου Φρουρίου, που έπρεπε να έχουν υλοποιήσει άλλοι, οι οποίοι επαίρονται για την καλή λειτουργία του ΟΛΚΕ”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: