Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Καλές οι τουριστικές εκθέσεις αλλά να μη μένουμε μόνο εκεί



Ευκαιρία ανάδειξης του κερκυραικού τουρισμού αποτελούν οι επικείμενες τουριστικές εκθέσεις, Ρhiloxenia στη Θεσσαλονίκη και WTM στο Λονδίνο, αλλά δεν θα πρέπει να μένουμε μόνο εκεί, αλλά να αναζητήσουμε νέους τρόπους προώθησης του τουριστικού προιόντος, επισημαίνουν τουριστικοί επιχειρηματίες του νησιού και στελέχη της Αυτοδιοίκησης.
Ο γενικός έφορος της HATTA Βασ. Κοντός σημείωσε ότι η Philoxenia “ αποτελεί μια θαυμάσια ευκαιρία να ενισχύσουμε το γεγονός ότι η Κέρκυρα μπορεί να παίξει ρόλο στην προσέκλυση τουριστών και το χειμώνα από τη Βόρειο Ελλάδα”.
Οσο για την WTM, επεσήμανε ότι δεν είναι ξεκάθαρο αν η Κέρκυρα μπορεί να αποκομίσει κάτι τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.
“Το κλείσιμο της τελευταίας στιγμής ενισχύεται όλο και περισσότερο. Είναι αρκετά νωρίς τώρα να δούμε τι θα γίνει την επόμενη περίοδο”.
Σημείωσε ακόμη ότι από τη στιγμή που το διαδίκτυο είναι πλέον στα σπίτια όλου του κόσμου, μια προσέγγιση των υποψηφίων επισκεπτών μας μέσω του internet, θα έπαιζε έναν πολύ πιο ουσιαστικό ρόλο για την Κέρκυρα απ’ ότι οι εκθέσεις. “Ήλθε η στιγμή να καταρτίσουμε μια πραγματικά δυναμική καμπάνια μέσα από το διαδίκτυο που μας δίνει δυνατότητες που ούτε θα μπορούσαμε να σκεφτούμε έως τώρα. Οι ομορφιές του νησιού μας, είναι ένα συγκριτικό πλεονέκτημα που θα πρέπει να περάσουμε στο χώρο του διαδικτύου”.
Ο Β. Καλούδης
Ο τουρ. πράκτορας Βασ. Καλούδης σημείωσε ότι οι επιχειρηματίες του χώρου πηγαίνουν στην WTM με τα -ίδια- συναισθήματα της περασμένης χρονιάς, ελπίζοντας για ένα καλύτερο αύριο.
“Σκεφτόμαστε και την οικονομική κρίση που υπάρχει στην Αγγλία. Ελπίζω η νέα κυβέρνηση και η Νομαρχία, να δώσουν ώθηση στη διαφημιστική καμπάνια”, τόνισε χαρακτηριστικά.
Για τη Philoxenia σημείωσε ότι “είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον κερκυραικό τουρισμό, από τη στιγμή που το μέλλον του είναι στη Βόρειο Ελλάδα. Θα πρέπει να ενδιαφερθούν οι επιχειρηματίες του τουρισμού για την προσέγγιση αυτής της αγοράς”.
Ο Γ. Τρεπεκλής
“Σωστά η Κέρκυρα δίνει βάρος στο Λονδίνο και ανεξάρτητα από το περίπτερο του ΕΟΤ που βρισκόταν τα περασμένα χρόνια φιλοξενούμενη σε ένα μικρό χώρο 10 τετραγωνικών”, δήλωσε από την πλευρά του ο πρώην Δήμαρχος Κερκυραίων Γ. Τρεπεκλής.
Πρόσθεσε ότι η συνεργασία Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχει αποτέλεσμα καθώς και ότι η ένταξή μας στην UNESCO είναι ένα σημαντικό ατού που θα πρέπει να αξιοποιήσουμε.
“Η τοπική κοινωνία σε συνεργασία με την υφυπουργό Α. Γκερέκου θα πρέπει να δείξει ιδιαίτερη προσοχή στην αγορά της Αγγλίας. Ο βασικός κορμός επισκεπτών προέρχεται από εκεί” επεσήμανε ο κ. Τρεπεκλής.
Ως προς τον εσωτερικό τουρισμό, υπογράμμισε ότι η Εγνατία δίνει μια άλλη δυναμική που θα πρέπει να αξιοποιήσουμε στη Βόρειο Ελλάδα,-πέραν της Philoxenia- και σε άλλους νομούς της Μακεδονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: