Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2009

Eντονα καιρικά φαινόμενα αύριο στο Βόρειο Ιόνιο


Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται από την Παρασκευή το μεσημέρι στη χώρα, ενώ παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή αναμένονται βροχές και καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και από το βράδυ στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο. Ισχυροί οι άνεμοι 8 με 9 μποφόρ στο Ιόνιο.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας και το Σάββατο τα παραπάνω φαινόμενα θα επεκταθούν σταδιακά στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις βόρειες Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Αττική, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη.

Την Κυριακή τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα περιοριστούν στην κεντρική και νότια ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά του κεντρικού και νότιου Αιγαίου.

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Π.Ι.Ν ενημέρωσε όλους τους αρμόδιους φορείς, Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και Δήμους, προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα και προβλεπόμενα μέτρα, ώστε να αντιμετωπιστούν οποιαδήποτε ενδεχόμενα προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: