Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

Στεφ. Γκίκας: Πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος

Σε μία κατάμεστη αίθουσα στο Φαληράκι μίλησε προχθές ο κ. Στέφανος Γκίκας σε ένα ακροατήριο πολιτικών του φίλων που τον στήριξαν στις πρόσφατες εκλογές. Ο κ. Γκίκας διευκρίνισε, ότι θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες συναντήσεις στο προσεχές μέλλον.
Στην ομιλία του ο κ. Γκίκας αναφέρθηκε στις εκλογές, έκανε αποτίμηση τόσο του γενικότερου όσο και του τοπικού εκλογικού αποτελέσματος, μίλησε για την επόμενη μέρα στην ΝΔ, τις διαδικασίες εκλογής της νέας Ηγεσίας και επανέλαβε, ότι σέβεται και τιμά όλους τους υποψηφίους αρχηγούς, αλλά θεωρεί την καταλληλότερη για την ηγεσία την κα Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία όπως είπε «έχει την εμπειρία, τη δύναμη, τις ηγετικές ικανότητες να ανασυγκροτήσει πάνω σε σύγχρονες βάσεις την παράταξη, να εκσυχρονήσει το κόμμα, να επουλώσει τις πληγές από τους μηχανισμούς και τους αποκλεισμούς του παρελθόντος και να οδηγήσει με την εμπιστοσύνη της κοινωνίας σύντομα τη ΝΔ σε τροχιά εξουσίας».
Ο κ. Γκίκας και στην δική του πολιτική παρουσία δήλωσε για άλλη μια φορά παρών στα πολιτικά δρώμενα του νησιού μας.
Αναφερόμενος στην προεκλογική περίοδο ο κ. Γκίκας εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του, διότι «το κλίμα άλλαξε την τελευταία εβδομάδα προ των εκλογών», αφού τόσο ο κ. Αβραμόπουλος εκθείασε κατά τρόπο προκλητικό για προεκλογική περίοδο συγκεκριμένο υποψήφιο και μάλιστα παρουσία όλων, κατά την παράδοση του νέου ΓΝΚ, ενώ η εσπευσμένη έλευση την υστάτη ώρα του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και η “γραμμή” που πέρασε εντέχνως από τον κομματικό μηχανισμό – και τον κεντρικό και τον τοπικό -, ότι “ο Κώστας Καραμανλής έρχεται να στηρίξει συγκεκριμένο υποψήφιο που αποτελεί την επιλογή του” επηρέασε πολλούς πολίτες.
Ο κ. Γκίκας εξέφρασε επίσης την πικρία του, διότι όπως είπε : «πολλοί φίλοι που εξυπηρετήθηκαν και μάλιστα σε σημαντικό βαθμό από εμέ προτίμησαν άλλο υποψήφιο ή και άλλο κόμμα». Επίσης σχολίασε αρνητικά το γεγονός, ότι πολλά επιφανή στελέχη, θεσμικοί φορείς και λοιπά, οι οποίοι διαβεβαίωναν ότι θα κρατήσουν ουδετερότητα τελικά δεν τήρησαν το λόγο τους.
Τέλος, καυτηρίασε την μεροληπτική στάση ορισμένων ΜΜΕ, ιδίως την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009, ενώ άφησε να εννοηθεί, ότι σε ορισμένες περιπτώσεις το όριο των 36.000 Ευρώ που δικαιολογεί ο νόμος ως ανώτατο όριο προεκλογικών δαπανών αποτελεί μάλλον εικονική πραγματικότητα.
Ο κ. Γκίκας μετά την εκλογή νέου αρχηγού θα δώσει συνέντευξη τύπου εφ’ όλης της ύλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: