Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Σπ. Σπύρου: "Λάθος οι πρόωρες δηλώσεις στήριξης υποψηφίων για την αρχηγία της Ν.Δ."


Λάθος, χαρακτήρισε ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. Σπ. Σπύρου, τις πρόωρες εκδηλώσεις στήριξης υποψηφιοτήτων για την προεδρία της Ν.Δ., ενώ συνέστησε ενότητα και ψυχραιμία.Από την άλλη, επαναδιατύπωσε την επιθυμία του να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Κερκυραίων με τη σημαία της Ν.Δ. στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010.
Ο πρώην βουλευτής εκτίμησε μεταξύ άλλων πως η σημερινή κατάσταση στο εσωτερικό του κόμματος, δεν είναι αποτέλεσμα της αποτυχίας επίλυσης του οικονομικών ζητημάτων, αλλά αποτέλεσμα της μη υλοποίησης κοινωνικής πολιτικής και της έλλειψης διαφάνειας της πολιτικής ζωής.
“Οι πολίτες έπαψαν να είναι δεδομένοι. Η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος έχει πέσει στα χαμηλότερα επίπεδα και θα πρέπει να αντιληφθούν οι πολιτικοί, ότι υπηρετούν τους πολίτες”, τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ επεσήμανε την ανάγκη ανασυγκρότησης της Ν.Δ. “σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό, φιλελεύθερο με κοινωνικό πρόσωπο κόμμα”.
“Οχι στις
πρόωρες δηλώσεις”

Μετά από σχετικό ερώτημα ο ο κ. Σπύρου χαρακτήρισε λάθος τις δηλώσεις στήριξης και προσέγγισης συγκεκριμένων υποψηφίων για την προεδρία του κόμματος, από την στιγμή που δεν έχουν εκδηλωθεί όλες οι τελικές υποψηφιότητες για την ηγεσία του κόμματος.
“Η πρόωρη εκδήλωση στήριξης έχει ως σκοπό την πρόωρη εξασφάλιση θέσεων”.
Εκτίμησε ταυτόχρονα ότι η Ν.Δ θα πρέπει να προχωρήσει στο Συνέδριο μέσα από διαδικασίες με στόχο την βάση, η οποία μπορεί να κρίνει καλύτερα από τον καθένα.
Ναι στη διεκδίκηση
του Δήμου Κερκυραίων

“Δεν είμαι αδιάφορος για το Δήμο Κερκυραίων με την έννοια ότι μπορώ να είμαι χρήσιμος απ’ την στιγμή που με ένα ευρύτερο ψηφοδέλτιο και με άτομα που πραγματικά θέλουν και μπορούν να βοηθήσουν, να αλλάξουμε την μοίρα αυτού εδώ του τόπου”, ανέφερε ο πρώην βουλευτής, επιβεβαιώνοντας έτσι το ενδιαφέρον του για τη διεκδίκηση της δημαρχιακού αξιώματος.
Τόνισε ακόμη ότι η Ν.Δ. με οποιαδήποτε αρχηγό θα στηρίξει εκείνον τον συνδυασμό που θα έχει την καλύτερη προοπτική για την Κέρκυρα και ότι στόχος του ιδίου “είναι η δημιουργία ενός τέτοιου συνδυασμού, ανεξάρτητου από χρώματα και πολιτικές πεποιθήσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: