Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Αιχμές Μπράμου κατά Σωματείου Ξενοδοχουπαλλήλων

Έντονα επικριτικός κατά του Σωματείου Ξενοδοχουπαλλήλων,με αφορμή και το πόρισμα του διαμεσολαβητή για την τοπική συλλογική σύμβαση εργασίας εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας Τ. Μπράμος.
Όπως τόνισε, η Ενωση Ξενοδόχων, εκφράζει επιφυλάξεις και δε είναι απόλυτα σύμφωνη με όλα όσα αναφέρονται στο πόρισμα του διαμεσολαβητή.
“Οι ξενοδοχουπάλληλοι έχουν δικαιώματα εκ του νόμου να κάνουν κινητοποιήσεις κλπ. Αλλά και η πλευρά της εργοδοσίας έχει δικαίωμα να αμυνθεί σε όσα κρίνει, ότι δεν είναι σύννομα. Πρέπει κάποτε να επικρατήσει λογική. Δεν προκαλέσαμε κανένα. Αν κάποιος συνάδελφος έχει παρανομήσει υπάρχουν και οι σχετικοί νόμοι”, τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων, σημείωσε ότι όλοι γνωρίζουν πως στην Κέρκυρα η τουριστική σεζόν συρρικνώνονται κάθε χρόνο και αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν όταν τα ξενοδοχεία στις 2 Μάιου δεν έχουν καν ανοίξει, να προσλάβουν εργαζόμενους.
“Μην ενθουσιαζόμαστε και μην θριαμβολογούμε, όταν δεν οριστικοποιηθεί το σκηνικό”.
Από την άλλη με σαφείς αιχμές κατά του Σωματείου Ξενοδοχουπαλλήλων, μίλησε “για εξτρεμιστικά στοιχεία που πηγαίνουν σε γραφεία διευθυντών, επιβάλλοντας επαναπροσλήψεις”,. ενώ έκανε λόγο για “τραμπουκισμούς που δεν βοηθούν την Κέρκυρα”.
Συνεχίζοντας υποστήριξε ότι είναι νόμιμο δικαίωμα του κάθε επιχειρηματία να απολύσει ένα υπάλληλο, αν εκτιμά ότι δεν κάνει για εργασία, αφού τον αποζημιώσει.
“Δε φτάνουν
μόνο οι εκθέσεις”

Σε σχόλιο του για το κλείσιμο της φετινής τουριστικής σεζόν, ο κ. Μπράμος δήλωσε κάθε άλλο παρά ικανοποιημένος όταν το τουριστικό προϊόν κάθε χρόνο πάει και χειρότερα, καταγράφεται μείωση αφίξεων κατά 10% και τα έσοδα των ξενοδοχείων φτάνουν μόλις στο 20-25%.
“Αυτό σημαίνει μείωση της αγοραστικής αξίας και του τουριστικού προιόντος. Πρέπει να δούμε πια είναι τα μελλοντικά προβλήματα του τουρισμού, πριν χάσουμε το τρένο”.
Ταυτόχρονα, υποστήριξε ότι δε φτάνουν μόνο οι παρουσιάσεις στις τουριστικές εκθέσεις. καθώς, δεν είναι βέβαιο ότι θα έρθουν εδώ για διακοπές όσοι τις επισκέπτονται.
Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων, επεσήμανε την ανάγκη να δοθεί βάρος στην τουριστική προβολή και στο να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι ο τουρισμός είναι το προϊόν που δίνει ζωή στο τόπο μας.
Στον επίλογο, ανέφερε ότι πριν εκφράσει γνώμη για την κ. Γκερεκου θα ήθελε να δει απτά αποτελέσματα και κατέληξε:
“Η Κέρκυρα, ο τουρισμός περιμένει πολλά από αυτήν. Είμαι βέβαιος ότι θα κάνει το καλύτερο, έχει όμως τη δυνατότητα?”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: