Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Συνεχίζει τις περιοδείες της η Αλίκη Λούβρου


Επίσκεψη στον Κρατικό Αερολιμένα Κέρκυρας «Ι. Καποδίστριας», στον Νομάρχη Κέρκυρας, στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, στο Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κέρκυρας, στην γιορτή της Παγκόσμιας Ημέρας για την Τρίτη Ηλικία στα ΚΑΠΗ του Δ. Κερκυραίων, στα ΙΕΚ Κέρκυρας πραγματοποίησε η υποψήφια Βουλευτής Κέρκυρας της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αλίκη Λούβρου.
Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών και να διαδώσει το μήνυμα «ενεργός πολίτης σημαίνει ενημερωμένος πολίτης που ξέρει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του, εκφράζει την άποψή του και συμμετέχει ενεργά στην κοινωνία». Συνέντευξη παρέθεσε στους τηλεοπτικούς σταθμούς Τηλεκέρκυρα και Corfu Channel.

ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ «Ι.ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ»

Ειδικότερα, στη συνάντηση που είχε με τον Αερολιμενάρχη ενημερώθηκε για το αποχετευτικό πρόβλημα του υπάρχοντος αερολιμένα και τις προσπάθειες που γίνονται για την αποκατάσταση των προβλημάτων, για την έλλειψη κατάλληλων χώρων αναμονής των χιλιάδων επιβατών καθώς και για την έλλειψη προσωπικού ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο. Εκφράστηκε η ανησυχία για απαξίωση του υπάρχοντος αεροδρομίου εν όψει της συζήτησης για τις συνθήκες δημιουργίας ενός νέου διεθνούς αερολιμένα. Σε συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζομένων της ΥΠΑ η κ. Λούβρου ενημερώθηκε για την έλλειψη προσωπικού αλλά και για θέματα διοίκησης. Η κ. Λούβρου ξεναγήθηκε στους χώρους του αερολιμένα και στον πύργο ελέγχου, συνομίλησε με τους εργαζομένους και έδωσε ραντεβού μαζί τους με το πέρας των εκλογών. «Έχουμε χρέος να υποστηρίζουμε τη σωστή και ποιοτική λειτουργία του υπάρχοντος αεροδρομίου και δεν πρέπει να επιτρέπουμε παθογένειες της Δημόσιας Διοίκησης να καθυστερούν την ολοκλήρωση των έργων βελτίωσης του αεροδρομίου» δήλωσε η κ. Λούβρου.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Στην κτίριο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κέρκυρας η υποψήφια βουλευτής κ. Αλίκη Λούβρου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Νομάρχη Κέρκυρας κ. Πουλημένο και να συζητήσει μαζί του για τα θέματα που αφορούν τους νέους του νησιού. Συζήτηση ακολούθησε με εργαζομένους της Νομαρχίας αλλά και με πολίτες. Ο κ. Πουλημένος τόνισε ότι είναι στην διάθεση της υποψήφιας και κάθε νέου καθώς θεωρεί σημαντική την άποψη της νέας γενιάς για τον σχεδιασμό της πολιτικής για την ανάπτυξη του νομού.

ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Στην Ιόνιο Ακαδημία πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Αντιπρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Χρυσικόπουλο, ο οποίος και εξέφρασε το θαυμασμό του για το νεαρό της ηλικίας και τα προσόντα της υποψήφιας βουλευτή. Στην συζήτηση που ακολούθησε αναπτύχθηκαν τα θέματα της στέγασης του εκπαιδευτικού ιδρύματος, της έλλειψης στο διοικητικό προσωπικό αλλά και της μεγάλης ανάγκης για εκπαιδευτική μεταρρύθμιση κυρίως στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η κ. Λούβρου δεσμεύτηκε στη συνέχιση των επαφών με τη Διοίκηση του Πανεπιστημίου με σκοπό μια εμπεριστατωμένη συζήτηση εφ’ όλης της ύλης.

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης η υποψήφια βουλευτής κ. Αλίκη Λούβρου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους εργαζομένους για την μείωση των νέων επιχειρήσεων και τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης στην τοπική κοινωνία. Σε συνάντηση που ακολούθησε με τον Πρόεδρο κ. Χονδρογιάννη συζητήθηκε η ανάγκη για είσοδο νέων ατόμων στην πολιτική σκηνή του τόπου. Η κ. Αλίκη Λούβρου ενημερώθηκε για της κινήσεις ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας που πραγματοποιεί το Επιμελητήριο Κέρκυρας και εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή της στο έργο του φορέα.

Όπως είχε υποσχεθεί στην χτεσινή επίσκεψή της στα ΚΑΠΗ του Δ.Κεκυραίων η κ. Λούβρου ήταν παρούσα στην γιορτή για την Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο των ΚΑΠΗ. Είχε την ευκαιρία να θαυμάσει την δύναμη ζωής που απορρέουν τα άτομα της τρίτης ηλικίας και το μεγάλο έργο που επιτελείται. Εξέφρασε για ακόμα μια φορά την ανάγκη για ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ και συνεχάρη το προσωπικό του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» για το πολύτιμο έργο τους.

Τέλος συναντήθηκε με τους σπουδαστές και τους εκπαιδευτικούς του ΙΕΚ Κέρκυρας. Υπήρξε η δυνατότητα συζήτησης, στο αμφιθέατρο της σχολής, για τα θέματα της παιδείας και επαγγελματικής αποκατάστασης των σπουδαστών καθώς και για θέματα της καθημερινότητας των νέων.


Στην χτεσινή συνάντηση φίλων και υποστηρικτών της υποψήφιας βουλευτής Κέρκυρας με την Νέα Δημοκρατία κ. Αλίκης Λούβρου, στο καφέ Persona Grata στον πεζόδρομο, παρευρέθηκαν πλήθος νέων, εκπρόσωποι φορέων και οργανισμών, εκπρόσωποι της Νομαρχιακής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, δημοσιογράφοι μα κυρίως φίλοι και άτομα με ανοιχτό μυαλό για συζήτηση εφ’ όλης της ύλης.
Η συνάντηση κράτησε 3 ώρες με ανταλλαγή απόψεων, προβληματισμών αλλά και συναντήσεις με εκπροσώπους άλλων παρατάξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: