Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

Ολοκλήρωσε τις περιοδείες του ο Ν. Δένδιας

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και υποψήφιος βουλευτής Ν. Κέρκυρας Νίκος Δένδιας, στην τελευταία του περιοδεία στο νησί, επισκέφτηκε την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009, τα χωριά Λαύκι, Επίσκεψη, Σγουράδες, Σπαρτύλα, Άφρα και Κομπίτσι, καθώς και περιοχές του Δήμου Φαιάκων.

Ο κ. Δένδιας με χαρά προσκάλεσε τον κόσμο στην ομιλία του Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή που θα γίνει την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009 στις 17:30 μμ, στην πλατεία Νομαρχίας και μίλησε μαζί τους για το έργο της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό της Κέρκυρας. Ο κ. Δένδιας απαρίθμησε τα σημαντικά έργα που πραγματοποιήθηκαν ή βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, απαντώντας στις ερωτήσεις και τις απορίες των παρευρισκόμενων.

Η ολοκλήρωση του νέου Νομαρχιακού Νοσοκομείου διασφαλίζει για τους Κερκυραίους και τους επισκέπτες του νησιού καλύτερες υπηρεσίες υγείας, με τις καινούριες εγκαταστάσεις και τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό. Η Νέα Δημοκρατία κατάφερε να ξεμπερδέψει γρήγορα και αποτελεσματικά το νομικό «κουβάρι» που είχαν δημιουργήσει οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και να παραδώσει το νέο νοσοκομείο, όπως είχε υποσχεθεί στους πολίτες της Κέρκυρας. Παράλληλα, η καίρια πρωτοβουλία του Νίκου Δένδια για τη ψήφιση του εκτελεστικού νόμου του άρθρου 101 του αναθεωρημένου Συντάγματος, εξασφαλίζει την πλήρη στελέχωση του νέου νοσοκομείου και μάλιστα με Κερκυραίους πολίτες, αφού επιτρέποντας την μοριοδότηση της εντοπιότητας στις προσλήψεις στο Δημόσιο, για όσες θέσεις προκηρύσσονται στο Νομό, προτεραιότητα να τις καλύψουν θα έχουν νέοι από τον τόπο μας. Επίσης προχωρά με γοργούς ρυθμούς η κατασκευή ολοκληρωμένου Ψυχιατρικού Τμήματος στο νέο νοσοκομείο και αναπαλαιώνεται το υπάρχον κτίριο των Εξωτερικών Ιατρείων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου.

Η επίσπευση των εργασιών για την αποπεράτωση του Νέου Δικαστικού Μεγάρου Κέρκυρας, με την παρέμβαση του κ. Δένδια ως Υπουργού Δικαιοσύνης είναι γεγονός και το έργο θα ολοκληρωθεί πιο νωρίς από τον αναμενόμενο χρόνο, την άνοιξη του 2010. Παράλληλα ο κ. Δένδιας προώθησε την έγκριση πίστωσης 1,05 εκ. ευρώ για την αγορά οικοπέδου όπου θα ανεγερθούν οι νέες φυλακές Κέρκυρας και την ίδρυση μεταβατικής έδρας του Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων στην έδρα του Διοικητικού Πρωτοδικείου Κέρκυρας.

Από τα πλέον σημαντικά βήματα ανάπτυξης για την Κέρκυρα είναι η ένταξη στο ΕΣΠΑ της κατασκευής των φραγμάτων, που θα δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα ύδρευσης της Κέρκυρας. Η Νέα Δημοκρατίας εξασφάλισε χρηματοδότηση 290 εκ. ευρώ για την πραγματοποίησή τους.

Καθώς ο τουρισμός είναι η κατεξοχήν πηγή εσόδων για το νησί και την ανάπτυξη της οικονομίας του, η Νέα Δημοκρατία προώθησε το τουριστικό μας προϊόν αναδεικνύοντας τα μνημεία του Νομού μας, με την εξασφάλιση της χρηματοδότησης από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους για την αναστήλωση των προμαχώνων του Παλιού Φρουρίου Κέρκυρας, του Βυζαντινού Φρουρίου Αγγελόκαστρου και την ανάδειξη του Φρουρίου Κασσιόπης. Ενώ ήδη επετεύχθη η ένταξη της παλιάς πόλης της Κέρκυρας στα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ. Στα πλαίσια της τουριστικής μέριμνας, ολοκληρώθηκε η Εγνατία οδός που φέρνει πιο κοντά στη Κέρκυρα τους Βορειοελλαδίτες και βρίσκονται σε εξέλιξη σύγχρονες λιμενικές υποδομές –νέος λιμενοβραχίονας στο λιμάνι της Κέρκυρας, τουριστικά καταφύγια και αγκυροβόλια σκαφών στη θέση «Σπηλιά», στην Αλύπα και τις Μπενίτσες, καθώς και λιμάνι στους Οθωνούς.

Ο κ. Δένδιας χαρακτήρισε τα έργα οδοποιίας μεγάλο στοίχημα για το νησί. Η Νέα Δημοκρατία έχει ήδη πραγματοποιήσει ή θέσει σε εξέλιξη σημαντικά έργα σε συνεργασία με την τοπική και νομαρχιακή αυτοδιοίκηση. Μερικά από αυτά είναι η ανάπλαση της οδού Εθνικής Αντιστάσεως και της Εθνικής οδού Κέρκυρας – Παλαιοκαστρίτσας, η παράκαμψη Αεροδρομίου, η βελτίωση της Εθνικής οδού Κέρκυρας – Πέλεκα, η παράκαμψη Αυλιωτών, ο άξονας Λιβάδι – Ρόπα και ο άξονας Μωραΐτικα – Κάβος.

Επί Νέας Δημοκρατίας παρατηρείται σημαντική αναβάθμιση στις πολιτιστικές και αθλητικές υποδομές του νησιού της Κέρκυρας, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ το έργο «Πολυχρηστικό Τουριστικό Κέντρο Παλαιοκαστρίτσας και χρηματοδοτείται το έργο της ανάδειξης της Ιονίου Βουλής.

Για τον τομέα της Παιδείας, η Νέα Δημοκρατία επένδυσε στη νέα γενιά του Νομού μας υλοποιώντας ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα κατασκευής νέων εκπαιδευτικών υποδομών όπως το νέο κτίριο του τμήματος Ιστορίας Ιονίου Πανεπιστημίου και η ίδρυση τριών νέων τμημάτων, τα σχολικά κέντρα Φαιάκων, Παξών, Κυνοπιαστών, Σκριπερού, Πλάτωνα Νυμφών, επέκταση του Λυκείου Καστελλάνων και ο παιδικός σταθμός Αγίου Ματθαίου. Τέλος, αναβαθμίστηκαν σχολικές βιβλιοθήκες και εργαστήρια.

Στα πλαίσια του σπουδαίου εγχειρήματος της προστασίας του περιβάλλοντος ο Υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία έκανε για το νησί σημαντικά βήματα προόδου, με την αποχέτευση και τους Βιολογικούς Καθαρισμούς Θιναλίων, Εσπερίων, Παξών, Πέλεκα – Σιναράδων και Μπενιτσών. Από την άλλη εξασφαλίστηκε η ενεργειακή επάρκεια της Κέρκυρας, με τη σύνδεσή της με δεύτερο αγωγό τροφοδοσίας με ηλεκτρικό ρεύμα, συνολικής επένδυσης 22.000.000 €.

Ο κ. Δένδιας ζήτησε τη στήριξη του κόσμου που συγκεντρώθηκε για να τον ακούσει, ώστε να ολοκληρωθούν με τον καλύτερο τρόπο και όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και για να προωθήσει ακόμα περισσότερα στο προσεχές μέλλον. Η αναγνώριση της αξίας του μέσα στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας, που του εμπιστεύτηκαν την τιμητικότατη και απαιτητική θέση του Υπουργού Δικαιοσύνης. θα αποτελέσει μοχλό πίεσης για την αποτελεσματική ανάπτυξη του Νομού της Κέρκυρας σε όλους τους τομείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: