Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Επισκέψεις Γ. Καλούδη σε ΔΕΗ-Λιμεναρχείο

Ο Υποψήφιος Βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Καλούδης μαζί με τους συνεργάτες του, συνέχισε το προεκλογικό του οδοιπορικό επισκεπτόμενος Υπηρεσίες και Φορείς της Κέρκυρας.

Συγκεκριμένα παραβρέθηκε σε προγραμματισμένη συγκέντρωση που του προετοίμασαν οι Λιμενικοί υπάλληλοι όλων των βαθμίδων από τους οποίους ενημερώθηκε σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ως νευραλγικός κλάδος που σχετίζεται με την θαλάσσια ασφάλεια, την ασφάλεια των μεταφορών και την εθνική οικονομία.
Για ότι αφορά τα κλαδικά και θεσμικά αιτήματα και προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αυτά συνοψίζονται στην έλλειψη προσωπικού και υλικοτεχνικού εξοπλισμού.
Ειδικότερα αναφέρθηκε ότι σε ποσοστό 100% επιχειρησιακής ετοιμότητας βρίσκεται μόνο ένα σκάφος προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επιχειρησιακές ανάγκες που παρουσιάζονται, δεδομένου ότι τα υπόλοιπα σκάφη βρίσκονται λόγω βλάβης παροπλισμένα. Ενδεικτικά δε αναφέρθηκε ότι ένα εξ αυτών βρίσκεται τουλάχιστον 2,5 χρόνια παροπλισμένο λόγω μηχανικής βλάβης. Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα τον μη επαρκή έλεγχο και καταστολή των εγκληματικών δραστηριοτήτων (ναρκωτικά, λαθρεμπόριο, παράνομη είσοδος αλλοδαπών).
Επίσης το υπάρχον ελλειπές προσωπικό έχει να πάρει άδεια από το έτος 2006 και δεν χορηγήθηκε σε αυτό το σχετικό εκλογικό επίδομα.
Ο υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Καλούδης δεσμεύτηκε ότι με την εκλογή του, θα αναδείξει, προβάλει και υπερασπιστεί την άμεση και δίκαιη επίλυσή όλων των προβλημάτων του κλάδου.
Κατόπιν είχε συνάντηση – συγκέντρωση με το προσωπικό της ΔΕΗ στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης στην Αλεπού.
Στην συγκεκριμένη συγκέντρωση αναπτύχθηκαν τα προβλήματα και τα αιτήματα του προσωπικού που σχετίζονται με την τραγική έλλειψη προσωπικού και τις προσλήψεις που απαιτείται να γίνουν με κυρίαρχο και καταλυτικό το κριτήριο της εντοπιότητας.
Την εγκατάσταση και λειτουργία εισπρακτικού κέντρου και κέντρο εξυπηρέτησης πελατών στην πόλη της Κέρκυρας.Επίσης με ένταση καταγγέλθηκε το γεγονός ότι προκειμένου να υπογράψει κανείς σύμβαση ηλεκτροδότησης μεγάλης ισχύος με την ΔΕΗ είναι αναγκασμένος να μεταβεί στην ΗΠΕΙΡΟ.
Επ’ αυτών ο κ. Καλούδης ανέπτυξε τις θέσεις του για τις ΔΕΚΟ που πρέπει να επανακτήσουν το Δημόσιο και κοινωφελή τους χαρακτήρα και ότι η ΔΕΗ πρέπει να ανακάμψει από την ζημιογόνα θέση που την έχουν οδηγήσει οι πολιτικές της νεοφιλελεύθερης διοίκησης της.
Η νέα διοίκηση πρέπει να εκπονήσει νέο στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης και να εφαρμόσει νέα τιμολογιακή πολιτική υπέρ των ευπαθών και ασθενέστερων ομάδων του πληθυσμού μας και να στελεχωθεί κατάλληλα η ΔΕΗ Κέρκυρας προκειμένου να μην αναγκάζεται να μεταναστεύει κάποιος στην ΗΠΕΙΡΟ για να εξυπηρετηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: