Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Προβληματισμός και στη τοπική Ν.Δ. από την εκλογική συντριβή

Προβληματισμό προκαλεί όπως είναι φυσικό και στην τοπική Ν.Δ. το εύρος της εκλογικής ήττας αλλά και η επόμενη μέρα μετά την παραίτηση Καραμανλή που άνοιξε το δρόμο για τη διαδοχή στην ηγεσία του κόμματος.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΟΔΕ Γ. Κοντός, αλλά και το στέλεχος του κόμματος Θ. Αθανασίου, εκτιμούν ότι η Ν.Δ. θα καταφέρει να βγεί από τη σημερινή δύσκολη θέση και να πορευτεί ομαλά προς το συνέδριο, αλλά και μετά από αυτό, ανταποκρινόμενη στο ρόλο της και τις προσδοκίες των ψηφοφόρων της.

“Η διαφορά με το ΠΑΣΟΚ ήταν μεγάλη, πρέπει να μας βάλει σε περισυλλογή. Προφανώς υπήρξαν λάθος πολιτικές και επιλογές προσώπων και λανθασμένη επικοινωνιακή πολιτική με αποτέλεσμα να μην υπάρχει σωστή προβολή του κυβερνητικού έργου” σημείωσε ο κ. Κοντός που επεσήμανε ότι στόχος είναι η πορεία προς το συνέδριο και στη συνέχεια άσκηση δυναμικής αντιπολίτευσης.

Από την πλευρά του, ο κ. Αθανασίου σημείωσε ότι η Ν.Δ. έχει προσφέρει πολλά στον τόπο, ενώ πρόσθεσε ότι μέσα από τη σημερινή δυσχερή θέση θα βρει τις δικλείδες ασφαλείας που θα αποτρέψουν διαλυτικά σύνδρομα. Εκρινε επίσης αναγκαία την πραγματοποίηση εσωκομματικού διαλόγου προκειμένου να αποσαφηνιστούν τα αίτια της εκλογικής συντριβής την περασμένη Κυριακή και η Ν.Δ. να ξαναγίνει πρωτεύουσα δύναμη στο πολιτικό σκηνικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: