Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

Ν.Δένδιας: στα 5.000 ευρώ το όριο για το αξιόποινο των χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία


Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Νικόλαος Δένδιας εκπροσώπησε χθες την Κυβέρνηση στα Ιωάννινα, στις εκδηλώσεις για την 96η Επέτειο της Απελευθέρωσης της πόλης. Μετά το πέρας της παρέλασης, ο Υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε:

« Οι μεγάλες Εθνικές Επέτειοι, όπως η Επέτειος της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων, δεν είναι νεκρά σημεία στο χρόνo, είναι ζωντανές αναφορές που παραδειγματίζουν και σήμερα. Ο αγώνας για τα Γιάννενα, μέσα από μια διαδρομή σχεδόν ενός αιώνα, νοηματοδοτεί σήμερα την προσπάθεια, με υπευθυνότητα, χωρίς κανένα λαϊκισμό, για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και την προστασία των οικονομικά ασθενέστερων. Η προσπάθεια για διατήρηση συνοχής της κοινωνίας μας μέσα στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες και για την προστασία των οικονομικά ασθενέστερων είναι σήμερα ο νέος πατριωτισμός».

Ο Yπουργός Δικαιοσύνης, απαντώντας επίσης σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν υπάρχει πρόθεση να υπάρξουν και άλλα μέτρα για την ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων, μετά την πρόσφατη ανακοίνωση για την απαγόρευση της προσωποκράτησης για χρέη προς το δημόσιο μέχρι 150.000 ευρώ, όπως και για χρέη μεταξύ ιδιωτών μέχρι 30.000 ευρώ, τόνισε:

«Σε συμφωνία με την Υπουργό Απασχόλησης κ. Φάνη Πάλλη – Πετραλιά και κυρίως μέσα στο αξιακό πλαίσιο της Κυβέρνησης, της προστασίας της ανθρώπινης ελευθερίας ως ύψιστο αγαθό αλλά και της βοήθειας στους μη οικονομικά ισχυρούς, προχωρήσαμε στην κατάργηση του αξιόποινου για οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία μέχρι 5.000 ευρώ, από τα 2.000 ευρώ που ήταν μέχρι χθες. Δηλαδή, μια αύξηση της τάξεως του 150%. Εντάσσεται και αυτό στο πλαίσιο των ρυθμίσεων για τη βοήθεια στους οικονομικά ασθενέστερους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: