Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

Κ.Μπρεντάνος: Δεν υπάρχουν ακόμη ασφαλή στοιχεία για την πτώση της τουρ. κίνησης

Είναι παρακινδυνευμένο στην παρούσα φάση να γίνονται αναφορές σε ποσοστά πτώσης της κίνησης, τη φετινή σεζόν,εκτιμά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Κ. Μπρεντάνος.
Από την άλλη, διαφώνησε με τις αναφορές, συναδέλφων του από τον τουριστικό κλάδο, οτι η Κέρκυρα είναι ένας ακριβός τουριστικός προορισμός.
“Είναι γεγονός ότι το 2009 είναι έτος παγκόσμιας τουριστικής κρίσης,αναπόφευκτα και ο ελληνικός τουρισμός θ’αντιμετωπίσει πρόβλημα.
Δεν μπορούμε να ξέρουμε από τώρα σε τι ποσοστό θα υπάρξει μείωση της κίνησης, το σίγουρο είναι ότι θα υπάρξει. Ασφαλή στοιχεία θα έχουμε στα τέλη Μαρτίου, όπου θα υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα με τις προκρατήσεις.
Οι κρατήσεις είναι μειωμένες σε σχέση με 2008, αισιοδοξούμε ότι μέχρι τέλος Μαρτίου θ΄αλλάξει το ενδιαφέρον των επισκεπτών από τις παραδοσιακές αγορές” τόνισε ο κ. Μπρεντάνος.
Αποκλείεται
πτώση του 30%

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων, ανέφερε ακόμα ότι αυτό που ακούγεται για 30% μείωση δεν ευσταθεί σε καμία περίπτωση.
“Πρέπει να αισιοδοξούμε και να κρατήσουμε την τιμολογιακή πολιτική σε ένα επίπεδο που θα επιτρέψει μια μικρή κερδοφορία για τους επιχειρηματίες.
Θα πρέπει και τα άλλα συναφή επαγγέλματα να καταλάβουν ότι θα πρέπει να διαμορφώσουν προσιτές τιμές.
Δεν είμαστε ακριβός προορισμός, ακλουθούμε την τουριστική πολιτική άλλων περιοχών της χώρας. Υπάρχουν πακέτα για όλα τα βαλάντια”.
Τέλος, εκτίμησε ότι τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τη στήριξη της τουρισμού, είναι στη σωστή κατεύθυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: