Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Κομβικό σημείο για την τουριστική κίνηση η έκθεση του Βερολίνου

Εντείνεται ο προβληματισμός, γύρω από το που θα κινηθεί τελικά η φετινή τουριστική κίνηση σε τοπικό επίπεδο με δεδομένη την παγκόσμια οικονομική κρίση. Ο γενικός έφορος της ΗΑΤΤΑ, τουρ. πράκτορας Βασ. Κοντός, εκτιμά ότι μετά την διεθνή έκθεση του Βερολίνου ΙΤΒ (σ.σ. τον Μάρτιο), θα ξεκαθαρίσει το...θολό τοπίο.
“Οι Γερμανοί έχουν αναδειχθεί σε αφεντικά της Ευρώπης στον τομέα του τουρισμού. Τα συμπεράσματα της έκθεσης αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον”.
Από την άλλη, σύμφωνα με τον κ. Κοντό, υπάρχουν ορισμένα θετικά προς το παρόν στοιχεία, από την Ολλανδική αγορά, η οποία επιμένει να ...αγαπά την Κέρκυρα.
“Οι Ολλανδοί δε θέλουν πολυτέλειες, αλλά original καταστάσεις. Πρέπει να το προσέξουμε. Δεν γίνεται να έχουμε ολόκληρες περιοχές, αγγλοποιημένες ή γερμανοποιημένες”.
Όσο για τα σχόλια εκπροσώπων του τουριστικού κλάδου, ότι η Κέρκυρα αποτελεί ένα πανάκριβο τουριστικό προορισμό και δεν πουλάει πλέον, σημείωσε ότι “θα πρέπει να υπάρξει μια ισορροπία της αξίας προσφοράς με αυτό που πληρώνει ο πελάτης.
Άλλωστε, με το ευρώ, ο τουρίστας μπορεί και συγκρίνει και γίνεται και πιο απαιτητικός όταν έχει την ευχέρεια σύγκρισης και διακρίνει πως τον κοροιδεύουν”.
Για την έρευνα του ΙΤΕΠ
Με αφορμή την έρευνα του Ινστιτούτου Τουριστικών Προβλέψεων, από την οποία προκύπτει ότι η Ελλάδα και συγκεκριμένα η Κέρκυρα κρίνεται ενδιαφέρουσα για τους νέους ηλικιακά τουρίστες, το στέλεχος της ΗΑΤΤΑ εκτίμησε ότι θα πρέπει και η Κέρκυρα να φτιάξει εκείνες τις υποδομές που οι νέοι θέλουν έτσι ώστε να επανέλθουν στον τόπο μας, αλλά παράλληλα να προσελκύσουν και άλλο κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: